$1500 або мобілізація: у Харкові співробітник ТЦК погрожував працівникам та відвідувачам ресторану

16:14, 31 липня 2024
Харківський обласний ТЦК та СП відреагував на дії військового, який вимагав хабар і знижки від ресторану, погрожуючи мобілізацією.
$1500 або мобілізація: у Харкові співробітник ТЦК погрожував працівникам та відвідувачам ресторану
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Як раніше писала «Судово-юридична газета», у Харкові правоохоронці повідомили про підозру посадовцю РТЦК та СП за фактом вимагання та отримання неправомірної вигоди службовою особою. Як повідомляє Харківський обласний ТЦК та СП, співробітник погрожував мобілізацією працівників і відвідувачів закладу, якщо ті не погодяться на його вимоги.

Згідно з повідомленням, військовий вимагав 1500 доларів США та постійну знижку на послуги ресторану. В обмін на це він обіцяв не перешкоджати роботі закладу та не вжити мобілізаційних заходів щодо його персоналу. Крім того, він пообіцяв забезпечити ресторан фіктивними документами, що нібито гарантували б відстрочку від мобілізації.

Затримання відбулося «на гарячому», коли підозрюваний отримав частину неправомірної вигоди у вигляді знижкової картки. Процесуальне керівництво здійснює Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Східного регіону. Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування ведуть слідчі ВСП ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Харківській області. Підозрюваний вже усунутий від виконання службових обов'язків, і будуть вжиті необхідні дисциплінарні та кадрові заходи.

«Командування та  особовий склад Харківського  ОТЦК та СП рішуче засуджують будь-які прояви корупції як ганебні і неприпустимі у Збройних Силах України», – йдеться у повідомленні.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва