Сервіси таксі, оренди житла та маркетплейси можуть зобов’язати звітувати про доходи своїх користувачів, – Мінфін

17:51, 16 серпня 2024
У Мінфіні обговорили з операторами цифрових платформ концепцію впровадження системи звітності про доходи своїх користувачів.
Сервіси таксі, оренди житла та маркетплейси можуть зобов’язати звітувати про доходи своїх користувачів, – Мінфін
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

В Україні збирається запровадити звітність про доходи, отримані фізичними та юридичними особами, які використовують цифрові платформи для продажу своїх товарів або надання послуг. Планується зобов’язати онлайн-сервіси, що пропонують послуги таксі, оренди нерухомості, маркет-плейси та застосунки для продажу товарів і надання послуг, звітувати про доходи користувачів. 

Цю інформацію потрібно буде подавати до Державної податкової служби, повідомляє Міністерство фінансів за підсумками зустрічі заступниці міністра Світлани Воробей із представниками компаній – операторів цифрових платформ. 

"Забезпечення прозорого та справедливого податкового середовища є одним з пріоритетів Міністерства фінансів України у податковій сфері. Запровадження звітності операторів цифрових платформ сприятиме гармонізації національного податкового законодавства з правом ЄС та підвищенню податкової культури платників податків", – зазначила Світлана Воробей.

Мінфін спільно з програмою ЄС з підтримки управління державними фінансами в Україні  здійснює підготовчі заходи для долучення України до міжнародного автоматичного обміну інформацією про доходи, отримані через цифрові платформи. 

Надалі ДПС надсилатиме звіти про доходи підзвітних продавців-нерезидентів компетентним органам юрисдикцій-партнерів, що є сторонами Багатосторонньої угоди компетентних органів про автоматичний обмін інформацією про доходи, отримані через цифрові платформи (Багатостороння угода DPI).

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що податкова почне автоматично отримувати дані про стан банківських рахунків громадян за кордоном.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Сьогодні день народження святкують
  • Наталія Сакара
    Наталія Сакара
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Микола Ковтунович
    Микола Ковтунович
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Євген Сорочко
    Євген Сорочко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду