Раді рекомендують повернути на доопрацювання законопроект щодо уточнення ступеня освіти для адвокатів

17:18, 20 серпня 2024
Комітет з питань правової політики розглянув законопроект щодо уточнення ступеня вищої освіти для осіб, які мають право здійснювати адвокатську діяльність.
Раді рекомендують повернути на доопрацювання законопроект щодо уточнення ступеня освіти для адвокатів
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Як писала «Судово-юридична газета», депутати пропонують змінити закон про адвокатуру в частині того, що має вважатися повною вищою освітою для набуття статусу адвоката.

Комітет з питань правової політики розглянув законопроект про внесення змін до Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» щодо уточнення ступеня вищої освіти для осіб, які мають право здійснювати адвокатську діяльність № 10312.

Документом пропонується викласти в новій редакції частину першу статті 6 Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» (далі – закон), в якій уточнити вимоги до освіти адвоката. Зокрема встановити, що адвокатом може бути фізична особа, яка має вищу освіту за освітнім ступенем магістра на основі освітнього ступеня бакалавра в галузі права.

Прийняття зазначеного законопроекту сприятиме уточненню ступеню вищої освіти для осіб, які мають право здійснювати адвокатську діяльність та узгодженню положення закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» із положеннями чинного закону України «Про вищу освіту».

За результатами обговорення, Комітет вирішив рекомендувати Верховній Раді проект закону про внесення змін до закону «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» щодо уточнення ступеня вищої освіти для осіб, які мають право здійснювати адвокатську діяльність (реєстр. № 10312) повернути суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Бутенко
    Вадим Бутенко
    суддя Фастівського міськрайонного суду Київської області
  • Оксана Панченко
    Оксана Панченко
    суддя Деснянського районного суду міста Києва
  • Олена Козачук
    Олена Козачук
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва