У Києві судитимуть виконроба на будівництві житлового комплексу, де працівник травмувався бензорізом

23:15, 22 серпня 2024
30-річний будівельник виконував роботи без відповідного контролю з боку виконроба товариства, що призвело до травмування.
У Києві судитимуть виконроба на будівництві житлового комплексу, де працівник травмувався бензорізом
Ілюстративне фото
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Києві судитимуть виконроба на будівництві житлового комплексу в Подільському районі, де працівник травмувався бензорізом. Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

«Подільська окружна прокуратура міста Києва направила до суду обвинувальний акт щодо 30-річного виконроба одного з київських товариств у порушенні вимог законодавства про охорону праці службовою особою підприємства, що заподіяло шкоду здоров’ю потерпілого (ч. 1 ст. 271 КК України)», — йдеться у повідомленні.

Встановлено, що під час будівництва ЖК в Подільському районі 30-річний будівельник виконував роботи з влаштування мереж водопроводу, каналізації та теплопостачання на об’єкті без відповідного контролю з боку виконроба товариства, що призвело до травмування.

Так, під час прорізу труби, диск пристрою затисло між розрізами труби, внаслідок чого бензоріз відкинуло в бік будівельника, порізавши йому грудну клітку.

Прокуратура зазначає, що у працівника не перевіряли знання з техніки охорони праці, не проінформували його щодо правил користування абразивно-відрізним інструментом та попри це допустили до роботи. 

Крім того, роботи по розрізу труби працівник виконував пристроєм з абразивно-відрізним кругом, який не призначений для виконання таких робіт.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі строком до 2 років.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Крук
    Євген Крук
    суддя Вищого антикорупційного суду
  • Сергій Марцинкевич
    Сергій Марцинкевич
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Наталія Яценко
    Наталія Яценко
    суддя Оболонського районного суду міста Києва
  • Михайло Мацунич
    Михайло Мацунич
    суддя Закарпатського апеляційного суду