Для ефективного збору податків в Україні введуть Єдиний державний реєстр адрес

17:26, 26 серпня 2024
У Мінвідновлення заявили, що Єдиний державний реєстр адрес підвищить ефективність адміністрування податків на нерухоме майно.
Для ефективного збору податків в Україні введуть Єдиний державний реєстр адрес
Фото: mtu.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України повідомило, що впровадження Єдиного державного реєстру адрес сприятиме наповненню місцевих бюджетів та забезпечить більш ефективне управління ресурсами на місцевому рівні.

Зазначається, що в рамках реалізації Національної стратегії доходів до 2030 року, схваленої розпорядженням Уряду наприкінці минулого року, протягом 2024-2025 років органи місцевого самоврядування мають провести інвентаризацію об’єктів нерухомого майна та земельних ділянок.

«Це необхідно для верифікації новоствореного Єдиного державного реєстру адрес (ЄДРА). Який крім іншого стане й оновленою базою обʼєктів нерухомості та земельних ділянок, що підлягають оподаткуванню. Адже в наповненні місцевих бюджетів одним із найбільш вагомих джерел доходів є податки на нерухоме майно. Саме тому органи місцевого самоврядування також зацікавлені в точній та актуальній інформації про такі обʼєкти.

Єдиний державний реєстр адрес підвищить ефективність адміністрування податків на нерухоме майно, допоможе уникнути можливих невідповідностей у базах даних та забезпечить прозорість і справедливість у нарахуванні податків», - сказано у повідомленні.

У відомстві наголошують, що близько однієї тисячі громад вже пройшли теоретичне та практичне навчання роботі з ЄДРА і починають верифікацію адрес.

Найкращі результати роботи показали фахівці з Сум, які вже верифікували 94% адрес, та Ніжина Чернігівської області — 90%. А серед громад найбільш результативною є Локачинська тергромада Волинської області, в якій верифіковано вже 95% адрес.

Також у відомстві додають, що впровадження Єдиного державного реєстру адрес сприятиме наповненню місцевих бюджетів та забезпечить більш ефективне управління ресурсами на місцевому рівні, що відповідає завданням Національної стратегії доходів до 2030 року.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Марія Кедик
    Марія Кедик
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Оксана Броновицька
    Оксана Броновицька
    суддя Деснянського районного суду міста Києва
  • Габор Собослой
    Габор Собослой
    суддя Закарпатського апеляційного суду