Забруднюючі речовини на річці Десна за 38 кілометрів від Чернігова

17:15, 5 вересня 2024
За інформацією фахівців, характер забруднення на річці почав змінюватися
Забруднюючі речовини на річці Десна за 38 кілометрів від Чернігова
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Як повідомляють у Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів України, забруднюючі органічні речовини дійшли до ділянки річки Десна в селі Боромики на Чернігівщині. До Чернігова залишилося 38 кілометрів. За інформацією фахівців, наразі спостерігається зміна характеру забруднення — воно йде не суцільним розривом, а  пересувається по найглибшій частині річки, по центру. Забруднення осідає на дно.

У Міндовкіллі зазначають, що на ділянці річки Десна перед Черніговом здійснюються заходи з насичення киснем поверхневої води.

«За останні 30 км просування забруднюючих речовин по річка Десна мор риби не зафіксовано. Вода має сірий колір та неприємний запах. Спостерігається низький вміст розчиненого кисню і високі показники хімічного споживання кисню. Зафіксовано перевищення по марганцю, що спричинено процесом гниття загиблої риби», - йдеться у повідомленні.

Водночас наголошується, що на річці Десна фахівці Держекоінспекції спільно з рибоохоронним патрулем здійснюють заходи з уловлювання загиблої риби.

«Загалом станом на сьогодні на території Чернігівської області зібрано 8 тонн загиблої риби, а на території Сумської області вже зібрано понад 12 тонн загиблої риби», - пишуть у Міндовкіллі.

З метою порятунку живої риби у місцях, куди ще не дійшло забруднення, місцевою владою та активістами здійснюється розчищення приток річки Десна, щоб риба могла туди заходити безперешкодно.

Також для забезпечення санітарно-епідемічного благополуччя Держпродспоживслужба та Держекоінспекція запровадила посилені заходи контролю за реалізацією риби у регіоні.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Іван Войтович
    Іван Войтович
    заступник голович Херсонського окружного адміністративного суду