Українці отримають 98 мільйонів гривень на розвиток бізнесу

21:54, 9 вересня 2024
392 підприємці отримають 98 мільйонів гривень за програмою «Власна справа».
Українці отримають 98 мільйонів гривень на розвиток бізнесу
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України повідомило про нові гранти для підприємців в рамках програми «Власна справа». Переможці цьогорічної шістнадцятої хвилі програми отримають 98 мільйонів гривень для розвитку своїх бізнесів.

Загалом 392 українці були визнані переможцями програми і отримають фінансування на розширення бізнесу. Найбільше грантоотримувачів з Львівської, Харківської, Івано-Франківської, Київської, Рівненської областей і міста Київ.

Найпопулярніші сфери, в яких працюватимуть переможці, включають оптову та роздрібну торгівлю, ремонт автотранспортних засобів, переробну промисловість, а також тимчасове розміщення та організацію харчування.

Від початку програми у липні 2022 року вже 19,5 тисяч українців стали її переможцями, отримавши гранти на загальну суму 4,7 мільярда гривень. З цієї суми 3 мільярди гривень було повернуто до бюджету у вигляді податків та зборів.

Програма «Власна справа» пропонує мікрогранти від 50 до 250 тисяч гривень, які можна витратити на придбання обладнання, закупівлю сировини, оренду приміщення або лізинг. Як діючі підприємці, так і новачки можуть претендувати на гранти, при цьому обов’язковою умовою є створення 1-2 робочих місць залежно від суми гранту.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна Белоконна
    Інна Белоконна
    суддя Оболонського районного суду міста Києва
  • Валерій Саєнко
    Валерій Саєнко
    начальник управління Верховного Суду
  • Володимир Барчук
    Володимир Барчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду