У Харкові затримали адвоката, який за $7400 організував втечу ухилянтів за кордон — прокуратура

07:00, 11 вересня 2024
Правоохоронці затримали адвоката у його офісі в Харкові.
У Харкові затримали адвоката, який за $7400 організував втечу ухилянтів за кордон — прокуратура
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Харкові правоохоронці повідомили про підозру адвокату в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, керівництво такими діями та сприяння їх вчиненню порадами, вказівками, вчиненому за попередньою змовою групою осіб та з корисливих мотивів. Про це повідомила Харківська обласна прокуратура.

Зазначається, що адвокат налагодив схему нелегального виїзду військовозобов'язаних чоловіків за кордон. До ділка приходили клієнти з метою отримання адвокатської консультації щодо законної можливості перетину державного кордону України.

«Проте легальних способів адвокат уникав, а заробляв на злочинному плані чималі гроші. За втечу з України фігурант оголошував суму у розмірі 7400 доларів США з одного клієнта», - заявили у прокуратурі.

За «схемою» адвоката ухилянти мали поїхати до м. Вінниця, де їх зустрічали «потрібні люди», які вже у подальшому супроводжували чоловіків. У цей час адвокат готував пакет документів для безперешкодного перетину державного кордону України.

Правоохоронці затримали ділка у його адвокатському офісі у Харкові. Суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення: підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, додали у прокуратурі.

Наразі встановлюються всі учасники «схеми» та інші епізоди злочинної діяльності адвоката, слідство триває.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва