У Нацраді закликали медіа коректно висвітлювати тему мобілізації та діяльність ТЦК

13:22, 15 жовтня 2024
Нацрада з питань телебачення і радіомовлення дала рекомендації медіа щодо висвітлення теми мобілізації та діяльності ТЦК на фоні пропаганди рф.
У Нацраді закликали медіа коректно висвітлювати тему мобілізації та діяльність ТЦК
Джерело фото: cje.org.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення наголошують, що ворог активно намагається сформувати в українському суспільстві негативне ставлення до процесу мобілізації, «демонізації» ТЦК та їхніх співробітників, маючи на меті зупинити мобілізацію і таким чином знизити обороноздатність нашої країни. Там пояснюють, що за даними Національного проєкту із медіаграмотності «Фільтр», російська влада заклала у держбюджеті на пропаганду $1,6 млрд. При цьому переважно інформаційні зусилля країни-агресора спрямовані саме на українську аудиторію.

Відтак, у Нацраді закликали медіа до коректного та професійного підходу у висвітленні чутливих тем, зокрема, процесу мобілізації та діяльності ТЦК.

«Ці теми зазнають особливих інформаційних атак через активне фокусування та поширення фейків з боку ворога. Важливо, аби вітчизняні медіа відрізняли правдиву інформацію від російських вкидів та подавали інформацію лише з офіційних та достовірних джерел», - наголосили там.

Національна рада закликала медіа:

  • дотримуватись професійних стандартів, ретельно вивчати джерела, зокрема й при цитуванні іноземних ресурсів, достовірність і походження будь-якої інформації, особливо пов’язаної з мобілізаційними процесами та військовими діями;
  • навіть у разі висвітлення якогось суперечливого випадку затримання людини представниками ТЦК варто максимально обережно використовувати цитати, бо емоційні висловлювання у таких випадках є природніми, але їх поява в медіа з поширенням перекручується та надає їм перебільшеного значення;
  • розуміти, що більшість повідомлень про неприємні факти приходять з соцмереж, де важко перевірити і сам факт, і тим більш обставини події, особливо з урахуванням активності ворога – тому фактчекінг є непорушною основою якісного інформування.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Віктор Остапук
    Віктор Остапук
    член Ради суддів України, суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Олеся Артоуз
    Олеся Артоуз
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду