Володимир Зеленський обговорив з прем'єром Ісландії оборонне виробництво й підтримку на шляху до НАТО

21:26, 28 жовтня 2024
Президент України закликав Ісландію підтримати виробництво зброї під час візиту до Рейк’явіка.
Володимир Зеленський обговорив з прем'єром Ісландії оборонне виробництво й підтримку на шляху до НАТО
Джерело фото: Офіс Президента
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський розпочав свій перший візит до Ісландії зустріччю з Прем'єр-міністром Б’ярні Бенедіктссоном, повідомляє Офіс Президента.

Володимир Зеленський подякував Ісландії та країнам Північної Європи за підтримку України з початку повномасштабного вторгнення росії. «Ми захищаємо наші життя, наші домівки, наших дітей щодня. Але це не було б можливим без вашої сильної підтримки, підтримки кожного партнера. Ми дуже вдячні, але сьогодні ми маємо бути сильнішими, щоб зупинити Путіна. І це я хочу обговорити з нашими партнерами, з усіма союзниками. У нас є План перемоги, ми прагнемо його реальної підтримки», — зазначив Президент.

Зеленський також обговорив ситуацію на фронті та досягнення України у виробництві безпілотних систем. Він закликав Ісландію підтримати фінансування українського виробництва снарядів, далекобійних дронів і ракет, а також долучитися до коаліції укриттів, ініційованої Україною та Фінляндією.

Окрему увагу Президент звернув на участь військових Північної Кореї в російській агресії проти України, посилаючись на дані розвідки, та використання росією озброєнь з Північної Кореї та Ірану. Він підкреслив, що в умовах цього виклику важлива рішуча реакція міжнародної спільноти.

Зеленський також подякував Ісландії за підтримку України на шляху до НАТО, наголосивши, що запрошення України до Альянсу є першим пунктом Плану перемоги, адже це є єдиною гарантією тривалого миру.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Стефанчук
    Руслан Стефанчук
    Голова Верховної Ради України
  • Ольга Кисильова
    Ольга Кисильова
    суддя Херсонського окружного адміністративного суду
  • Людмила Поліщук
    Людмила Поліщук
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду
  • Сергій Медвецький
    Сергій Медвецький
    голова Вінницького апеляційного суду