Що приховує Білий дім: доступ до розмов Трампа і Путіна обмежено

10:56, 28 сентября 2019
Також відомо про спроби засекретити телефонні дзвінки наслідному принцу Саудівської Аравії Мухаммеду бен Салману.
Що приховує Білий дім: доступ до розмов Трампа і Путіна обмежено
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Білий дім намагався засекретити телефонні розмови Президента США Дональда Трампа з російським Президентом Володимиром Путіним. Про це повідомляє CNN.

У повідомленні йдеться, що Білий дім намагався обмежити доступу до розмов Президента Дональда Трампа з іноземними лідерами. Поширюються це також на телефонні дзвінки з наслідним принцом Саудівської Аравії Мухаммедом бен Салманом.

Як повідомляє одне із джерел, чиновники, яким зазвичай був би наданий доступ до розшифровки стенограми розмови Трампа з принцом Мухаммедом, ніколи її не бачили.

Натомість, стенограма ніколи не поширювалася взагалі, що, за словами джерела, було досить незвично, враховуючи те, що розмова була з високопоставленими особами країн, з якими у США неоднозначні відносини.

Зазначається, що засекречені розмови могли стосуватися вбивства журналіста Джамаля Хашоггі, яке, за оцінками американської розвідки, було здійснено урядом Саудівської Аравії.

Також колишній чиновник адміністрації Трампа зазначив, що доступ до стенограми хоча б однієї з розмов Трампа з Путіним також було жорстко обмежено.

Чиновники заявили, що практика обмеженого доступу до дзвінків Президента почалася більше року тому, після того, як були витоки, які розкрили інформацію про телефонні розмови Трампа з лідерами Австралії і Мексики.

Повідомляється, що зараз дзвінки Президента та інших високопоставлених людей поширюється на обмежене число осіб, яким надається стенограма або які можуть прослухати дзвінок.

Наразі у Білому домі не коментують обмеження доступу до телефонних розмов з російським і саудівським лідерами.

Розслідування змісту телефонних дзвінків Президента Трампа почалося після того, як співробітник американської розвідки поскаржився на те, що Президент нібито допустив висловлювання, що перевищують повноваження, при розмові з Президентом України Володимиром Зеленським.

У скарзі зазначалося, що Трамп просив вплинути на раніше закрите розслідування справи, фігурантом котрої був Хантер Байден – син Джо Байдена, нинішнього опонента Трампа в президентських перегонах.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла, що Білий дім оприлюднив стенограму телефонної розмови Президента США Дональда Трампа з українським Президентом Володимиром Зеленським.

Крім того, ми писали, що директор НАБУ Артем Ситник заперечив своє вручання у вибори Трампа.

Також відомо, що заяву Трампа щодо недостатньої підтримки України в ЄС вважають обурливою.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Андрій Іванов
    Андрій Іванов
    суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області
  • Галина Бондаренко
    Галина Бондаренко
    суддя Голосіївського районного суду міста Києва
  • Ольга Кролевець
    Ольга Кролевець
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Сергій Стефанишин
    Сергій Стефанишин
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області