Українці зможуть обміняти гривню на франки у банках Швейцарії

09:26, 23 июня 2022
Здійснити обмін готівкової гривні на швейцарські франки можливо буде в межах установленого ліміту до 10 тисяч гривень на одну особу.
Українці зможуть обміняти гривню на франки у банках Швейцарії
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Національний банк України повідомив, що з 27 червня українці, які виїхали через війну до Швейцарії, зможуть обміняти готівкову гривню на швейцарські франки в окремих відділеннях банків UBS Switzerland AG та Credit Suisse. Про це йдеться у пресслужбі НБУ.

«Сьогодні підписано відповідну угоду між Національним банком України та Національним банком Швейцарії.

Важливі умови угоди:

▪ обмін доступний повнолітнім громадянам України, які отримали дозвіл на тимчасове перебування в Швейцарській Конфедерації;

▪ обмін здійснюється в межах ліміту до 10 000 на одну особу;

▪ обмінний курс встановлюється щотижня й публікується на сайтах UBS Switzerland AG та Credit Suisse», — сказано у повідомленні.

 

 До обміну прийматимуть банкноти номіналом від 100 до 1000 гривень (банкноти нижчих номіналів та монети для обміну не прийматимуться). Обміну не підлягатимуть значно зношені банкноти та банкноти з дефектами.

«Щиро вдячний колегам із Національного банку Швейцарії за підтримку наших громадян, які через війну вимушено опинилися поза межами нашої держави. Національний банк України продовжує активний діалог із центробанками країн-партнерів, щоб українські переселенці мали можливість обміняти готівкову гривню на місцеву валюту», – наголосив голова Національного банку України Кирило Шевченко.

Нагадаємо, що українці, які перебувають у Нідерландах, вже можуть обмінювати готівкову гривню на євро.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва