В Ужгороді помітили «кладовище» «євроблях», фото

17:01, 16 сентября 2019
Власники «євроблях» стали масово залишати їх в прикордонних селах.
В Ужгороді помітили «кладовище» «євроблях», фото
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Власники "євроблях" стали масово залишати їх в прикордонних селах Європи, кидаючи автівку напризволяще, де їх розбирають на запчастини спритні крадії, або продають за копійки. В Ужгороді є своє "кладовище" автомобілів. Про це пишуть закарпатські видання.

На кордоні для таких автомобілів немає місця, тому їх одразу відвозять на спеціальний штрафмайданчик, де вони й залишаються на невизначений термін.

Мало хто знає, що один з таких майданчиків розташований поблизу ринку Краснодонців в Ужгороді. Потрапити туди проста людина не може. Хороші авто зазвичай "розбирають" свої. Залишаються тільки нікому не потрібні старі автівки з європейською реєстрацією.

Точно відповісти, коли їх утилізують, ніхто не може. Тому вони й далі приречені ржавіти на автомобільних "цвинтарях".

Також на автостоянці знаходяться конфісковані автомобілі (майже всі вони на іноземній реєстрації). Їх забрали за порушення митного порядку, контрабанду та інше. За рішенням суду ці авто можуть повернути власнику або продати.

За законом виконавча служба такі автомобілі повинна 3 рази виставляти на аукціон, а якщо їх ніхто не забажає придбати, автомобіль можуть передати в користування благодійним громадським організаціям та фондам або утилізувати. На практиці ж виходить так, що утилізувати автівки ніде, вони не продаються, і фондам через іноземну реєстрацію їх не передають. Тому тони металобрухту на роки застрягли на стоянках.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, як законно позбутися від «евроблях».

Також ми писали про найдорожчі «евробляхи». Найдорожчою іномаркою на єврономерах, яку розмитнили за пільговими правилам, став Mercedes G 63 («кубик») у версії тюнінг-бюро AMG.

Нагадаємо, що є кілька способів, що робити з такими машинами після закінчення зазначеного періоду.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва