В Україні змінять порядок розмитнення «євроблях»

10:15, 23 сентября 2019
В Міністерстві інфраструктури пропонують розділити всі автомобілі з іноземною реєстрацією на дві категорії, до яких будуть застосовуватись різні ставки розмитнення.
В Україні змінять порядок розмитнення «євроблях»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Мінінфраструктури відбулась нарада щодо перегляду порядку розмитнення транспортних засобів з іноземною реєстрацією. Про це йдеться на сайті відомства.

Так, учасники наради розглянули та обговорили пропозиції, що надійшли від громадських організацій щодо розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією, а також пропозицій Мінінфраструктури щодо врегулювання зазначеного питання на законодавчому рівні.

«Будь-яке спрощення і зменшення вартості стимулює ринок. Необхідно розробити простий і зрозумілий механізм, де не було б потреби йти за оцінюваннями або доказовою базою. Ми за те, щоб було менше маніпуляцій і все було на прозорих принципах. Міністерство інфраструктури завжди відкрите до комунікації. Спільно ми маємо напрацювати пропозиції і передати їх до Міністерства фінансів», — підкреслив міністр Владислав Криклій.

У свою чергу заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк пропонує розділити всі автомобілі з іноземною реєстрацією на дві категорії, до яких будуть застосовуватись різні ставки розмитнення.

«Перша категорія — це більш старі автомобілі, які вже перебувають на території України, до певного об’єму і до певного віку. До такої категорії ми пропонуємо встановити єдину ставку розмитнення, єдиний платіж. Таким підходом ми знімемо 80% проблеми. Друга категорія – більш нові автомобілі, які будуть розмитнюватись по спеціальній формулі», — зазначив заступник міністра.

Також зазначається, що голова Державної митної служби Максим Нефьодов підтримав ініціативи Міністерства інфраструктури та зазначив, що ДСМ вже працює над тим, щоб до кінця року запустити відповідний калькулятор розрахунку платежів.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Верховна Рада України відклала введення штрафів за нерозмитнені автомобілі на іноземній реєстрації ще на 3 місяці. 

Також відомо, які штрафи чекали власників «євроблях».

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Плахтій
    Інна Плахтій
    член Вищої ради правосуддя
  • Віталій Галаган
    Віталій Галаган
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Олена Губська
    Олена Губська
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді