Купівля автомобіля із США: водіям нагадали про основні проблеми

17:12, 11 декабря 2019
Проблем з уживаними авто з Америки може бути більше, ніж здається спочатку.
Купівля автомобіля із США: водіям нагадали про основні проблеми
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У 2019 році на українському ринку активізувалися продажі старих автівок із США. Портал «Автотема» розповів про головні підводні камені експлуатації вживаного американського авто.

Проблем з уживаними авто з США може бути більше, ніж здається спочатку. По-перше, у «американців» фари не відповідають європейським вимогам безпеки, а спідометр може бути в милях. До того ж такі машини мають лічильник палива в галонах, американську навігацію, червоні поворотники.

Також потрібно врахувати, що між комплектаціями у Сполучених Штатах і в Україні є велика різниця. Так, до нашої країни офіційно поставляються більш дорогі комплектації автомобілів Honda, чим приїжджають із США в битому стані.

Багато американських автомобілів, що потрапили в Україну, раніше побували в серйозному ДТП або отримали пошкодження в результаті затоплення. У таких машин багато прихованих дефектів, які з часом проявляються.

Ще одна проблема «американців» в Україні — відсутність запчастин. Справа в тому, що європейські й американські версії однієї моделі можуть серйозно відрізнятися компонентами. Наприклад, елементами електроніки, бамперами, спойлерами, програмним забезпеченням блока управління двигуном.

Серйозною проблемою «американців» є і відсутність гарантії якості ремонтних робіт, які проводилися перед продажею такого авто. Адже ці роботи часто проводяться кустарним способом аматорами, а не офіційними дилерами.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала про штраф за відсутність автоцивілки. Суди визнають дії поліцейських незаконними. Вимагати для перевірки поліс страхування поліцейські мають тільки у двох конкретних випадках.

Також нагадаємо, як скасувати штраф за перевищення швидкості. Випадки порушення прав автомобілістів під час фіксування фактів перевищення швидкості органами поліції за допомогою TruCAM не зменшилися.

Крім того, водій оскаржив штраф у суді та додав фото приладу TruCam, на якому була відсутня пломба.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області