Рада прийняла за основу законопроект про тимчасові слідчі комісії ВР

15:33, 25 апреля 2019
25 квітня відбулося засідання Верховної Ради України.
Рада прийняла за основу законопроект про тимчасові слідчі комісії ВР
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада України прийняла за основу проект закону «Про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України». Текст проекту оприлюднено на офіційному сайті ВР.

Законопроектом пропонується урегулювати правовий статус і порядок діяльності тимчасових слідчих та тимчасових спеціальних комісій.

Згідно з проектом, підставами для утворення тимчасової слідчої комісії можуть бути повідомлення про порушення Конституції України, законів України органами державної влади, місцевого самоврядування, їх посадовими, службовими особами, керівниками (або посадовими особами, що виконують їх обов'язки) підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, об'єднань громадян, що становлять суспільний інтерес, у тому числі:

1) повідомлення про обставини, які загрожують суверенітету, територіальній цілісності України або її економічним, науково-технічним, національно-культурним, соціальним інтересам, охороні довкілля;

2) повідомлення про масове порушення прав, свобод і законних інтересів громадян, їх об'єднань або зловживання владою посадовими, службовими особами, що завдало істотної шкоди суспільним інтересам.

Тимчасова спеціальна комісія утворюється Радою для підготовки і попереднього розгляду питань, а також для підготовки і доопрацювання проектів законів та інших актів Верховної Ради України на правах головного комітету, якщо предмет правового регулювання таких проектів не належить до предметів відання комітетів, утворених Верховною Радою України, крім випадку утворення спеціальної комісії для продовження роботи над законопроектом про внесення змін до Конституції України. Законопроект зареєстровано за №1098.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Верховна Рада прийняла закон про українську мову. За нього проголосували 278 депутатів.

Також відомо, що до Ради подано законопроект щодо внесення змін до Житлового кодексу.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді