Подано законопроект про збільшення пенсій

13:40, 17 декабря 2019
«Слуги народу» пропонують збільшити розмір мінімальної пенсії за віком.
Подано законопроект про збільшення пенсій
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Проект закону №2575 про внесення змін до статті 28 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» щодо розміру мінімальної пенсії за віком був поданий народним депутатом України, членом політичної партії «Слуга народу» Сергієм Демченком.

Автор законопроекту пропонує внести зміни до статті 28 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування». Мінімальний розмір пенсії за віком за наявності у чоловіків 35 років, а у жінок 30 років страхового стажу встановлюватиметься в розмірі двох прожиткових мінімумів для осіб, які втратили працездатність.

Таким чином, законопроектом пропонується збільшення мінімальної пенсії за віком на рівні 3 276 грн (якщо брати розрахунковий розмір 1638 грн).

У випадку ухвалення законопроекту з 1 січня 2020 року для осіб, які досягли віку 65 років, мінімальний розмір пенсії за віком за наявності у чоловіків 35 років, а у жінок 30 років страхового стажу встановлюватиметься в розмірі 50 відсотків мінімальної заробітної плати, визначеної законом про Державний бюджет України на відповідний рік, але не менше двох прожиткових мінімумів для осіб, які втратили працездатність, визначених законом.

Водночас із Закону України ««Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» планується виключити норми щодо механізму визначення розміру мінімальної пенсії за наявності страхового стажу меншої тривалості.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про правову позицію КАС ВС щодо перерахунку пенсій за вислугу років.

Крім того, ми розповідали, чи зараховується час навчання до вислуги років для обчислення стажу служби в поліції: висновок ВС.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області