Комітет схвалив законопроект про допуск іноземних підрозділів до участі в навчаннях в Україні

13:29, 10 февраля 2020
За результатами обговорення члени Комітету ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти законопроект за основу та в цілому.
Комітет схвалив законопроект про допуск іноземних підрозділів до участі в навчаннях в Україні
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Члени Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки на засіданні 5 лютого розглянули поданий Президентом України Володимиром Зеленським проект закону №3003. Про це інформує офіційний сайт Ради.

Під час обговорення зазначалося, що метою законопроекту №3003 є врегулювання питання щодо допуску підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2020 році для участі в багатонаціональних військових навчаннях, визначення їхньої загальної чисельності, типів і кількості озброєнь, військової техніки, строків перебування та місць дислокації на період проведення навчань.

Законопроектом пропонується схвалити рішення Президента України про допуск на територію України підрозділів збройних сил інших держав у 2020 році для участі у багатонаціональному навчанні з підготовки підрозділів збройних сил, українсько-американському навчанні «Репід Трайдент — 2020», українсько-молдовському навчанні «Південь-2020», українсько-американському навчанні «Сі Бриз — 2020», українсько-румунському навчанні «Ріверайн-2020» та українсько-британському навчанні «Воріер Вотчер — 2020».

Проект відповідає вимогам п. 23 ч. 1 ст. 85 та ст. 93 Конституції України, а також ст. 8 Закону України «Про порядок допуску та умови перебування підрозділів збройних сил інших держав на території України».

Фінансування витрат, пов’язаних із підготовкою та проведенням багатонаціональних навчань за участю Збройних Сил України на території України та поза її межами у 2020 році, в сумі 63 824,3 тис. гривень планується здійснити в межах асигнувань, передбачених Законом України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» Міністерству оборони України за відповідною бюджетною програмою.

За результатами обговорення Комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти законопроект за основу та в цілому.

Нагадаємо, як писала «Судово-юридична газета», Рада визнала таким, що втратив чинність, Стройовий статут Збройних Сил України.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді