Рада дала старт змінам до е-декларування: що відомо

19:24, 13 мая 2020
За підтримку законопроєкту проголосували 244 нардепи.
Рада дала старт змінам до е-декларування: що відомо
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 13 травня, Верховна Рада прийняла за основу проект Закону №3355-1 «Про внесення змін до деяких законів України щодо визначення суб'єктів, на яких поширюється дія антикорупційного законодавства».

Законопроект спрямований на усунення наявних протиріч та встановлення юридичної визначеності щодо невіднесення осіб, які здійснюють свої повноваження на громадських засадах, до кола суб’єктів, на яких поширюється дія антикорупційного законодавства.

Законопроектом пропонується встановити, що дія Закону України «Про запобігання корупції» (в тому числі положення щодо фінансового контролю) поширюється на осіб, які входять до складу наглядової ради державного банку, державного підприємства або державної організації, що має на меті одержання прибутку, господарського товариства (крім акціонерного товариства), у статутному капіталі якого більше 50 відсотків часток належать державі, посадових осіб органів акціонерного товариства, у статутному капіталі якого більше 50 відсотків акцій прямо чи опосередковано належить державі. Також проектом Закону виключаються із дій антикорупційного законодавства радники, помічники, уповноважені, прес-секретар Президента України, які виконують свої обов’язки на громадських засадах. Пропонуються зміни щодо визначення характеристик членів сім’ї суб’єкта декларування.

Проектом пропонується відкрити доступ до інформації про структуру, принципи формування, розмір винагороди керівника, членів наглядової ради юридичної особи публічного права, державних підприємств, державних господарських товариств тощо.

Відповідні зміни передбачається внести до Закону України «Про доступ до публічної інформації».  

Раніше «Судово-юридична газета» розповідала, що НАЗК не підтримує норму законопроекту щодо виключення з числа членів сім’ї суб’єкта декларування неповнолітніх дітей, які з ним не проживають.

Крім того, ми писали про зміни до процесуальних кодексів щодо щодо перебігу строків під час карантину.

Додамо, Рада прийняла закон щодо посилення захисту телекомунікаційних мереж.

Також Верховна Рада прийняла за основу проект Закону 2030 «Про внесення змін до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» щодо надання права безоплатної реєстрації особам з інвалідністю та особам, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду