Зміни до Регламенту: Рада прийняла за основу законопроект

11:46, 20 мая 2020
Законопроектом пропонується удосконалити застосування особливої процедури розгляду законопроектів у другому читанні.
Зміни до Регламенту: Рада прийняла за основу законопроект
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Сьогодні, 20 травня, Верховна Рада прийняла за основу проект Закону «Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо особливої процедури розгляду законопроектів у другому читанні». Про це повідомляється на сайті парламенту.

Проектом №3415 пропонується викласти у новій редакції статтю 119-1 Регламенту Верховної Ради України, якою передбачається встановити обмежений термін дії цієї процедури - впродовж встановленого Кабінетом Міністрів України згідно із Законом України «Про захист населення від інфекційних хвороб» карантину для здійснення заходів, спрямованих на запобігання поширенню, локалізації та ліквідації спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби (COVID-19), та протягом 30 днів з дня відміни цього карантину.

Законопроектом пропонується збільшити нижню границю застосування особливої процедури з 500 до 1000 пропозицій (поправок), надати право кожному депутату визначати по одній відхиленій Комітетом пропозиції (поправці) до кожної статті (пункту) прийнятому у першому читанні проекту, наполягати на їх голосуванні з обмеженням загального часу на їх обґрунтування до 5 хвилин.

Проектом також пропонується «встановити, що законопроекти, щодо яких було прийнято рішення про розгляд їх у другом читанні за особливою процедурою, розглядаються за цією процедурою і після відміни встановленого Кабінетом Міністрів України згідно із Законом України «Про захист населення від інфекційних хвороб» карантину для здійснення заходів, спрямованих на запобігання поширенню, локалізації та ліквідації спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби (COVID-19), та завершення 30 денного строку з дня відміни цього карантину».

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що законопроект Зеленського щодо змін до Кримінального кодексу прийнято за основу.

Також Рада прийняла закон щодо поширення каналу іномовлення на окуповані території.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва