Рада прийняла закон щодо поширення каналу іномовлення на окуповані території

11:50, 19 мая 2020
За проект закону проголосував 231 парламентар.
Рада прийняла закон щодо поширення каналу іномовлення на окуповані території
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

19 травня на пленарному засіданні Верховна Рада прийняла Закон "Про внесення змін до Закону України «Про систему іномовлення України» (щодо програмної політики та території розповсюдження)". Про це повідомляється на сайті парламенту.

Законом встановлено необхідність погодження програмної політики державного підприємства «Мультимедійна платформа іномовлення України» (далі - МПІУ) з Уповноваженим органом.

Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про систему іномовлення України" (щодо програмної політики та території розповсюдження) №2521 підготовлений до розгляду у другому читанні доповів Голова Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко. Він повідомив, що до Комітету надійшло 12 пропозицій та зауважень народних депутатів. 5 лютого 2020 року Комітет на засіданні розглянув пропозиції суб’єктів права законодавчої ініціативи і шляхом голосування визначився по кожній з них. Усі поправки більшістю голосів були відхилені. Комітет вносить на розгляд Парламенту редакцію законопроекту, прийнята у першому читанні.

Законом змінено загальні вимоги вироблення програм МПІУ з англійської на українську мову та унормовано розповсюдження ефірного наземного аналогового і цифрового мовлення на території Донецької та Луганської областей, Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, мовлення у районах України, що межують з тимчасово окупованими територіями Донецької та Луганської областей, Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, а також мовлення у прикордонних районах України, що межують з територією держави-агресора чи територіями інших країн, з яких поширюються програми держави-агресора шляхом наземного ефірного та/або цифрового мовлення.

Відповідні зміни внесено до ст. 7 Закону України «Про систему іномовлення України».

Закон прийнято з необхідними техніко-юридичними правками.

Проект Закону зареєстровано за №2521.

Крім того, ми повідомляли, що на порядок денний пленарного засідання в тому числі, винесено законопроекти Зеленського щодо питань громадянства та внесення змін до Кримінального кодексу.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде