Реформа ЦНАПів: стартувало публічне обговорення законопроекту щодо сфери адмінпослуг

14:22, 25 мая 2020
Документом передбачена трансформація ЦНАПів райдержадміністрацій у ЦНАПи органів місцевого самоврядування.
Реформа ЦНАПів: стартувало публічне обговорення законопроекту щодо сфери адмінпослуг
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

22 травня 2020 року відбулося публічне обговорення законопроекту № 2679 у сфері адміністративних послуг. За його результатами будуть підготовлені та опубліковані можливі правки до розгляду законопроекту в другому читанні. Про це інформує прес-центр Верховної Ради.

Лариса Білозір — голова підкомітету з питань адміністративних послуг та адміністративних процедур Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, зазначила, що законопроект стосується кожної громади та має забезпечити надання якісних адміністративних послуг для громадян: «Ще 13 травня він був включений до порядку денного та отримав підтримку в 261 голос народних депутатів. Зацікавлення цим законопроектом величезне. Будемо намагатися якнайшвидше ухвалити його в другому читанні».

За словами народного депутата, буде створена робоча група для роботи над правками.

Лариса Білозір також розповіла про основні новели законопроекту. Серед них: трансформація Центрів надання адміністративних послуг райдержадміністрацій (далі – ЦНАП) у ЦНАПи органів місцевого самоврядування. Всього це 794 ЦНАПів, які будуть трансформовані в 952 нових точки доступу в органах місцевого самоврядування. Також заплановано інтегрувати у ЦНАП всі адміністративні послуги, що надаються органом, який його утворив, а також адміністративні послуги, які надаються територіальними органами центральних органів виконавчої влади.

Також нардеп акцентувала увагу на тому, що наразі немає закону про адміністративний збір, тому його потрібно також напрацьовувати.   

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» аналізувала законопроект про адміністративні послуги та писала, чи полегшить реформа Центрів надання адміністративних послуг життя громадянам. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду