Рада розглядає закон про мову у школах та постанову про нове районування: трансляція

13:00, 17 июля 2020
17 липня проходить ранкове пленарне засідання Верховної Ради.
Рада розглядає закон про мову у школах та постанову про нове районування: трансляція
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Сьогодні, 17 липня, Верховна Рада проводить пленарне засідання. Зокрема, на порядку денному «година запитань до Уряду». Народні депутати заслухають Міністра оборони України Андрія Тарана про стан безпекового середовища та осіннього призову до Збройних сил України.

Окрім того, парламентарі у першому читанні розглянуть проект постанови № 3650 про утворення та ліквідацію районів, а також законопроект № 2362 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо навчання державною мовою в закладах освіти».

Будуть ухвалені рішення щодо проекту Закону «Про державну підтримку інвестиційних проектів зі значними інвестиціями», № 3760, 3760-1, 3760-2, 3760-3.

Також розглядатиметься проект Постанови про визначення представників до складу конкурсної комісії з відбору кандидата на посаду Голови Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

Нардепи приймуть рішення щодо законопроектів про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування доходів від організації та проведення азартних ігор 2713, 2713-1, 2713-2, 2713-3, 2713-д.

У другому читанні, зокрема, законопроект № 2412-д про розвідку; Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо визначення суб'єктів, на яких поширюється дія антикорупційного законодавства (друге читання із скороченням строку підготовки) 3355-1.

Розглядатиметься проект Закону про внесення змін до Закону України "Про виконавче провадження" (щодо обов'язку виконавця проводити індексацію розміру аліментів, визначеного судом у твердій грошовій сумі) 3112.

Детальніше ознайомитися із порядком денним можна за посиланням


14:10 Чергова четверта сесія Верховної Ради України дев’ятого скликання розпочнеться у вівторок, 1 вересня 2020 року.


13:58 Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков оголосив про закриття третьої сесії.

У сесійній залі прозвучав Державний Гімн України


13:20 Заступник Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк оголошує депутатські запити.


13:10 Заступник Голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Мар’яна Безугла доповіла рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти у другому читанні і в цілому проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Службу зовнішньої розвідки" щодо діяльності Служби зовнішньої розвідки України 2414-д.

Верховна Рада 244 голосами «за» прийняла проект Закону №2414-д у другому читанні і в цілому.


12:55  Народні депутати розглянули у другому читанні проект Закону про оборонні закупівлі №2398-д.

Голова Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич попросив поставити на підтвердження враховану правку №638.

За результатами голосування ця правка не була підтримана.

276 голосами законопроект прийнято у другому читанні і в цілому.


12:40 Проект Постанови про утворення та ліквідацію районів №3650 доповідає Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

Голова підкомітету Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Віталій Безгін доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти проект Постанови з урахування пропозицій Комітету.

За результатами голосування Постанову 238 голосами прийнято в цілому.


12:35 Після закінчення перерви головуючий надав слово для виступів представникам депутатських фракцій.

Представники фракцій Тарас Батенко, Павло Бакунець і Сергій Рахманін закликали колег проголосувати за Заяву Верховної Ради України щодо нелегітимного проведення загальноросійського голосування по поправках до Конституції Російської Федерації на тимчасово окупованій території України - в Автономної Республіки Крим та місті Севастополі №3736.

За результатами голосування Постанову прийнято 306 голосами в цілому.


12:00 У засіданні оголошено перерву.


11:40 Після закінчення перерви народні депутати приступили до розгляду питань порядку денного.

Проект Постанови Про Заяву Верховної Ради України щодо нелегітимного проведення загальноросійського голосування по поправках до Конституції Російської Федерації на тимчасово окупованій території України - в Автономної Республіки Крим та місті Севастополі №3736 доповіла народний депутат Ірина Геращенко.


11:10 На вимогу фракцій «Батьківщина» та "Опозиційна платформа - за життя" у засіданні оголошено перерву на 30 хвилин.


11:00 Із заявою від двох фракцій виступила народний депутат Кіра Рудик. Вона оголосила про те, що партія "Голос" переходить в опозицію до чинної влади.


10:35 На запитання депутатських фракцій і груп відповідає Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

На цьому «година запитань до Уряду» завершилася.


10:20 Головуючий повідомив, що у засіданні Верховної Ради беруть участь Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та члени Кабінету Міністрів.

За пропозицією депутатських фракцій і груп члени Кабінету Міністрів будуть відповідати на запитання про стан безпекового середовища довкола України та організацію проведення осіннього призову до Збройних Сил України.

Головуючий надав слово для доповіді Міністру оборони Андрію Тарану.


10:10 Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відкрив ранкове засідання.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що Рада змінила виборче законодавство

Раніше голова партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко просив прискорити розгляд закону, згідно з яким російськомовні школи перейдуть на українську мову

Також ми розповідали, що мораторій на стягнення майна по валютних кредитах продовжено.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді