Законопроект про місцеві державні адміністрації: що пропонує нова редакція документа

11:23, 1 октября 2020
В межах структури місцевих державних адміністрацій пропонується розмежування виконавських, координаційних та повноважень забезпечення законності.
Законопроект про місцеві державні адміністрації: що пропонує нова редакція документа
prostir.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Мінрегіон презентував профільному парламентському Комітету нові редакції проектів законів «Про місцеве самоврядування в Україні» та «Про місцеві державні адміністрації», передає портал  «Децентралізація».

Суттєві зміни, які пропонуються і стосуються діяльності місцевих державних адміністрацій, за словами заступника Міністра розвитку громад та територій В’ячеслава Негоди, - це розмежування повноважень ОДА та РДА, регламентація їх діяльності, визначення сфер їх відповідальності.

Запропоновано нові підходи до структури місцевих державних адміністрацій. Зокрема, визначено блоки самостійних структурних підрозділів, що відповідатимуть за конкретні напрямки: виконання делегованих повноважень районних та обласних рад; координація діяльності терпідрозділів ЦОВВ; забезпечення законності.

Заступник Міністра поінформував, що в межах структури місцевих державних адміністрацій пропонується розмежування виконавських, координаційних та повноважень забезпечення законності (за принципом: хто виконує, той не контролює).

Презентований законопроект Комітет взяв до відома. За словами Андрія Клочка, голови Комітету, законопроект направлять на експертизу до Ради Європи. Крім того, за пропозицією народного депутата, голови підкомітету Віталія Безгіна, вже в найближчу п'ятницю може відбутися засідання робочої групи, на якій розпочнеться детальне опрацювання законопроекту.

Раніше «Судово-юридична газета» розповідала, що у Слузі народу готують реформу місцевих держадміністрацій.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду