Підтримка підприємців на карантині та діяльність третейських судів: що розглядає Рада, трансляція

10:00, 4 декабря 2020
На порядку денному — низка важливих питань.
Підтримка підприємців на карантині та діяльність третейських судів: що розглядає Рада, трансляція
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У п’ятницю, 4 грудня, проходить чергове пленарне засідання Верховної Ради, яке розпочалося Годиною запитань до Уряду та тему: «Про заходи Уряду із запобігання поширенню в Україні коронавірусної хвороби COVID-19».

Верховна Рада планує у цей день розглянути у першому читанні низку законопроектів, направлених на соціальну підтримку підприємців у період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, пов’язаних з COVID-19 (№ 44294430 і 4430-14431).

Також у цей день до розгляду у першому читанні заплановані проекти законів:

- «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення незалежності Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення», № 4107;

- «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання питань формування прожиткового мінімуму та створення передумов для його підвищення», № 3515 і 3515-1;

- «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за порушення законодавства у сфері захисту природних екосистем від пожеж», № 3755;

- «Про державний екологічний контроль», №3091 і 3091-1;

- «Про внесення змін до Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" щодо Генеральної схеми планування території України», № 3337;

- «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення порядку погашення заборгованості споживачів з оплати житлово-комунальних послуг», № 3613 і 3613-1;

- «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення профілактики коронавірусної хвороби (COVID-19)», № 4314.

Верховна Рада планує розглянути у першому читанні три законопроекти, що стосуються діяльності третейських судів.

До розгляду у другому читанні заплановані: проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо звільнення від сплати судового збору у зв'язку з оскарженням постанов у справах про адміністративні правопорушення», № 3424 і проект Закону «Про внесення змін до Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей"», № 2343.


13:00 Головуючий закрив пленарне засідання.


12:50 Народні депутати на пропозицію Голови Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайла Радуцького розглянули проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення профілактики коронавірусної хвороби (COVID-19) №4314.

Законопроект 267 голосами «за» за результатами розгляду прийнято за основу і 270 голосами - в цілому.


12:48 За результатами голосування законопроект 287 голосами «за» прийнято за основу та 289 голосами - в цілому.


12:40 До порядку денного включено проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення відповідальності за декларування недостовірної інформації та неподання суб'єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування №4460-д.

Законопроект доповів голова підкомітету Комітету з питань правоохоронної діяльності Олександр Бакумов. Він зазначив, що під час засідання Комітету було проведено обговорення законопроектів №№ 4434 та 4441, зауважень і пропозицій і підготовлено та розглянуто новий проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення відповідальності за декларування недостовірної інформації та неподання суб'єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування», яким, зокрема,  пропонується доповнити Кримінальний кодекс України новими статтями 3662 «Декларування недостовірної інформації» та 3663 «Неподання суб’єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування».

Олександр Бакумов доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект за основу і в цілому.

Представники депутатських фракцій і груп виступили в обговоренні законопроекту.


12:38 Народні депутати 301 голосом також підтримали пропозицію Заступниці Голови Верховної Ради Олени Кондратюк про невідкладне підписання прийнятого Закону Головою Верховної Ради України.


12:34 Проект Закону про внесення змін до статті 28 Закону України "Про Державний бюджет України на 2020 рік" №4431 доповів Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Заступник Голови Комітету з питань бюджету Олександр Трухін доповів рішення Комітету. Він зазначив, що цим законопроектом пропонується розширити напрямки, на які можуть виділятися кошти Фонду COVID-19, зокрема кошти спрямовуватимуться.

Комітет, повідомив доповідач, рекомендує Верховній Раді прийнято законопроект за основу та в цілому.

Представники фракцій і груп у виступах підтримали цей законопроект, як і попередні.


12:30 Народні депутати 305 голосами підтримали пропозицію Заступниці Голови Верховної Ради Олени Кондратюк про невідкладне підписання прийнятого Закону Головою Верховної Ради України.


12:25 Представники депутатських фракцій і груп виступили в обговоренні законопроекту і загалом підтримали його прийняття.

Законопроект 305 голосами було прийнято за основу і 302 голосами – в цілому.


12:21 Голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти за основу та в цілому, як Закон України, з техніко-юридичним опрацюванням та з урахуванням пропозицій Комітету.


12:19 Головуючий повідомив, що автор альтернативного законопроекту № 4430-1 відкликав свій законопроект, тому він не буде розглядатися. 


12:01 Народні депутати підтримали пропозицію Заступниці Голови Верховної Ради Олени Кондратюк про невідкладне підписання прийнятого Закону Головою Верховної Ради України.

Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-Co V-2 №4430 доповідає Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.


11:57 За результатами голосування законопроект 298 голосами прийнято за основу та 297 голосами - в цілому.


11:48 Голова Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова доповіла рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді України прийняти законопроект за основу та в цілому як закон з урахуванням пропозицій Комітету.


11:35 Головуючий оголосив до розгляду проект Закону про соціальну підтримку застрахованих осіб та суб'єктів господарювання на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-Co V-2.

Законопроект №4429 доповів Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.


11:30 Із заявою від двох фракцій виступила народний депутат Анна Скороход.


11:20 Із заявою від двох фракцій виступив народний депутат Олексій Леонов. На його пропозицію народні депутати хвилиною мовчання вшанували пам’ять 16 одеситів, які загинули у страшній пожежі рік тому.

Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк оголошує запити народних депутатів до Президента України та органів виконавчої влади.


11:16 На цьому «година запитань до Уряду» завершилася.


10:29 Про заходи із запобігання поширенню в Україні коронавірусної хвороби COVID-19 доповідає Міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Максим Степанов наголосив на необхідності забезпечення достойної оплати праці медичним працівникам і передбачення відповідних коштів у державному бюджеті на 2021 рік.

Урядовець поінформував про перспективи отримання вакцини від COVID-19, а також зазначив, що планується вакцинація за рахунок державних коштів усіх, хто за родом своєї діяльності контактує з великою кількістю людей та має хвороби з групи ризику.

Міністр запевнив, що медицина України витримає хвилю коронавірусу у грудні і прогнозує запровадження жорсткого карантину з 1 січня 2020 року на 2-3 тижні.

Максим Степанов відповідає на запитання народних депутатів.


10:15 Головуючий нагадав, що у п’ятницю проводиться «година запитань до Уряду». За пропозицією депутатських фракцій і груп члени Кабінету Міністрів будуть відповідати на запитання про заходи Уряду із запобігання поширенню в Україні коронавірусної хвороби COVID-19.

Головуючий надав слово Прем’єр-міністру Денису Шмигалю для відповіді на запитання.


10:05 Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відкрив пленарне засідання.

Головуючий повідомив, що у пленарному засіданні беруть участь Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль і члени Кабінету Міністрів.


Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що парламент прийняв за основу проєкт закону про правила відбування адміністративного арешту.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді