Україна отримає прискорений доступ до вакцини від COVID-19: Рада прийняла закон

13:36, 4 декабря 2020
Верховна рада схвалила за основу і в цілому законопроект, який дає можливість прискорити доступ до вакцини від COVID-19.
Україна отримає прискорений доступ до вакцини від COVID-19: Рада прийняла закон
Джерело фото: REUTERS
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У п’ятницю, 4 грудня, Верховна Рада прийняла Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення профілактики коронавірусної хвороби (COVID-19)».

Законом вносяться зміни до законів України «Про лікарські засоби», «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення лікування коронавірусної хвороби (COVID-19)».

Законом скорочуються строки:

- затвердження протоколів клінічних випробувань лікарських засобів для лікування коронавірусної хвороби (COVID-19), вакцин або інших медичних імунобіологічних препаратів для специфічної профілактики коронавірусної хвороби (COVID-19) та суттєвих поправок до них;

- проведення експертизи реєстраційних матеріалів зазначених лікарських засобів та матеріалів щодо внесення змін до них;

- прийняття рішення про державну реєстрацію або про відмову у державній реєстрації таких лікарських засобів, а також рішення про внесення змін до таких реєстраційних матеріалів або про відмову у внесенні змін.

Також визначено, що дані положення можуть застосовуватися лише за умови, що такі лікарські засоби, вакцини та імунобіологічні препарати зареєстровані компетентним органом Сполучених Штатів Америки, Великої Британії, Швейцарської Конфедерації, Японії, Австралії, Канади, Китаю, Ізраїлю, Індії, Мексики, Бразилії або зареєстровані за централізованою процедурою компетентним органом Європейського Союзу, або проходять клінічні випробування в цих країнах (в одній або декількох таких країнах).

Проект Закону зареєстровано за № 4314.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що Рада проголосувала за пропозиції Президента підтримати бізнес на карантині. 

Верховна Рада прийняла Закон про матеріальну допомогу ФОПам 8 тис. грн. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді