Чи обліковується «карантинна допомога» як дохід платника податків: пояснення ДПС

17:36, 26 декабря 2020
Податківці пояснили, чи включати 8000 грн в дохід платника єдиного  податку.
Чи обліковується «карантинна допомога» як дохід платника податків: пояснення ДПС
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 22 грудня, Пенсійний фонд України розпочав фінансування одноразової матеріальної допомоги громадянам в розмірі 8000 гривень. Виплати проходять відповідно до постанови Уряду від 09.12.2020 № 1233.

У  свою чергу, податківці пояснили, чи буде така допомога рахуватися як дохід платника єдиного  податку. Відповідне повідомлення оприлюднила пресслужба ДПС у Дніпропетровській області.

Зокрема, до Податкового кодексу України було внесено необхідні зміни. Згідно з ними, до складу доходу платника єдиного  податку – юридичної особи не включається сума коштів, яка надійшла як одноразова компенсація суб’єктам господарювання, відповідно до ст. 4 Закону України «Про соціальну підтримку застрахованих осіб та суб’єктів господарювання на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (п. 6 підрозділу 8 розділу ХХ ПКУ).

До складу доходу платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця не включається сума коштів, яка надійшла як одноразова матеріальна допомога застрахованим особам, що виплачується такому платнику за рахунок коштів державного бюджету відповідно до ст. 2 Закону України «Про соціальну підтримку застрахованих осіб та суб’єктів господарювання на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (п. 7 підрозділу 8 розділу ХХ ПКУ).

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що підприємці прокоментували стан оформлення та надання виплат по 8000 грн. 

Також ми писали, кого змусять повернути «карантинну» допомогу 8000 грн.

А ще ми публікували відповіді на головні питання стосовно отримання 8000 грн. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України