Як відновлення конкурсів на посади держслужби вплине на державне управління

20:02, 6 февраля 2021
У НАДС підкреслили, що саме через конкурсний відбір створюється рівний доступ громадян на державну службу.
Як відновлення конкурсів на посади держслужби вплине на державне управління
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада України прийняла за основу проект Закону, який передбачає відновлення конкурсів на посади державної служби (№4531). За словами голови НАДС Наталії Алюшиної, законопроект є вкрай важливим для стабільного функціонування державного управління. Про це повідомляє офіційний сайт НАДС.

«НАДС наполегливо відстоював  позицію щодо відновлення конкурсів. Адже мова йде про залучення кращих фахівців. Бо саме через конкурсний відбір створюється рівний доступ громадян на державну службу. І те, що Парламент підтримав цей законопроект є вкрай важливим для стабільного функціонування державного  управління», - зауважила голова НАДС Наталія  Алюшина

Законопроект передбачає оголошення нових конкурсів для категорії «А» – протягом 4 місяців, а категорій «Б» та «В» – протягом 9 місяців з дня набрання чинності Закону.

Крім відновлення конкурсів, пропонується виключити необхідність повторного проходження спеціальної перевірки особами, які призначаються на посади державної служби або в органах місцевого самоврядування. Мова йде про кандидатів, які проходили такі перевірки під час доборів. Також  депутати проголосували за скорочену процедуру підготовки проекту Закону до другого читання. 

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Національне агентство України з питань державної служби розробило роз’яснення щодо процедури вивільнення державних службовців районної державної адміністрації у зв’язку з її припиненням.

Також ми писали, як організувати роботу держслужбовців за межами адмінбудівлі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Борис Продан
    Борис Продан
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Дмитро Шмигельський
    Дмитро Шмигельський
    суддя Деснянського районного суду міста Києва