Відновлення ВККС та регулювання діяльності азартних ігор: Рада проводить засідання, трансляція

14:50, 2 марта 2021
Також парламент розгляне законопроект щодо внесення змін до статті 259 Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян.
Відновлення ВККС та регулювання діяльності азартних ігор: Рада проводить засідання, трансляція
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 2 березня, відбудеться чергове пленарне засідання п’ятої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання.

На засіданні планується включити до порядку денного ряд законопроектів, спрямованих на стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян, і прийняти рішення про скорочення строку внесення альтернативних проектів.

Також у порядку денному п’ять проектів постанов про призначення позачергових виборів сільських та міських голів.

У цей день Верховна Рада планує розглянути у першому читанні законопроекти, серед яких:

- «Про внесення змін до деяких законів України щодо розвитку інституту старост», № 4535;

- «Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації», № 4020, 4020-1, 4020-2, 4020-3;

- «Про внесення змiн до Закону України “Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор", №4351, 4351-1, 4351-2;

- «Про внесення змін до Сімейного кодексу України (щодо збільшення мінімального розміру аліментів, що стягуються на дитину з інших членів сім'ї та родичів)», № 3881 і 3881-1;

- «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо об'єктів підвищеної небезпеки», № 4407.

Повторно у першому читанні планується розглянути доопрацьований законопроект «Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" та деяких законів України щодо відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України», № 3711-д.

Згідно з порядком денним, до розгляду заплановані два законопроекти, спрямовані на виконання рішень Європейського суду з прав людини.

Серед законопроектів запланованих до розгляду у другому читанні:

- «Про внесення змін до статті 259 Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян», № 3911;

- «Про внесення змін до розділу ХХ "Перехідні положення" Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування суб'єктів господарювання, які реалізують інвестиційні проекти зі значними інвестиціями», № 3761;

Окрім того, на порядку денному на 2 березня ратифікаційні проекти законів.


15:21 Головуючий закрив пленарне засідання.


15:15 Верховна Рада прийняла в цілому проекти законів:

про ратифікацію Поправки до статті 24 Статуту Організації Чорноморського Економічного Співробітництва №0078;

про приєднання України до Міжамериканської конвенції про підтвердження та інформацію стосовно іноземного законодавства №0087;

про ратифікацію Листа про зміни №0076


14:58 Народні депутати розглянули питання ратифікації.


14:54 За результатами голосування законопроект не набрав голосів для прийняття за основу і 227 голосами був направлений на доопрацювання.


14:50 Голова підкомітету Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олександр Корнієнко доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект за основу та в цілому.


14:46 Законопроектом пропонується доповнити перелік почесних звань, визначений статтею 10 Закону України «Про державні нагороди України», новим почесним званням «Заслужений працівник сфери телекомунікацій України». Метою проекту є стимулювання до досягнення працівниками сфери телекомунікацій високих показників у виконанні завдань з розбудови та покриття телекомунікаційних мереж, цифровізації послуг, заохочення спеціалістів та працівників сфери телекомунікацій за вагомі внески у розвиток сфери телекомунікацій та телекомунікаційних послуг, а також визнання державою досягнень працівників сфери телекомунікацій.


14:42 Проект Закону про внесення зміни до статті 10 Закону України "Про державні нагороди України" (щодо запровадження почесного звання "Заслужений працівник сфери телекомунікацій України") №4017 доповів народний депутат Олександр Федієнко.


14:33 345 голосами законопроект №4604 прийнято за основу.


14:28 Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про дошкільну освіту" щодо забезпечення територіальної доступності дошкільної освіти №4604 доповів народний депутат Владлен Неклюдов.

Доповідач запропонував закріпити гарантоване право кожної дитини здобувати дошкільну освіту в закладі дошкільної освіти, що є найбільш доступний та наближений до місця її проживання та визначити черговість зарахування дітей до закладів дошкільної освіти, доповнивши Закон України «Про дошкільну освіту» новими статтями.

Голова підкомітету Комітету з питань освіти, науки та інновацій Юлія Гришина доповіла рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект за основу.


14:20 Народні депутати 317 голосами «за» підтримали прийняття законопроекту за основу.


14:15 Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо об'єктів підвищеної небезпеки №4407 доповів заступник Міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Законопроектом пропонується внести зміни до Кодексу цивільного захисту України, законів України «Про об’єкти підвищеної небезпеки», «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», «Про регулювання містобудівної діяльності», згідно з якими, зокрема, уточнюються: термінологія, яка використовується у цій сфері; повноваження відповідних центральних органів виконавчої влади та «компетентного органу»; порядок ідентифікації об’єктів підвищеної небезпеки; особливості подання інформації про ОПН тощо.

Голова підкомітету Комітету з питань екологічної політики та природокористування Сергій Шахов доповів рішення Комітету, який рекомендує прийняти законопроект №4407 за результатами розгляду в першому читанні прийняти за основу.


14:12 Народні депутати 273 голосами підтримали прийняття законопроекту №4535 за основу зі скороченням наполовину строків подання пропозицій і поправок до нього при підготовці до другого читання.


14:09 Голова Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Андрій Клочко доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді за результатами розгляду в першому читанні прийняти за основу, скоротивши наполовину строк подання пропозицій і поправок до нього при підготовці до другого читання.


14:06 Цим проектом пропонується удосконалити правове регулювання інституту старост для подальшого його розвитку.


14:05 Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо розвитку інституту старост №4535 доповідає народний депутат Віталій Безгін.


13:22 У пленарному засіданні оголошено перерву згідно з заявою двох фракцій.


13:22 За результатами голосування законопроект 339 голосами прийнято за основу. 


13:18 Голова підкомітету Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Тетяна Рябуха доповіла рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект №3881 з урахуванням пропозицій, висловлених у висновку Комітету, а законопроект №3881-1 - відхилити, врахувавши деякі положення цього законопроекту при доопрацюванні законопроекту № 3881 до другого читання.


13:14 Проект Закону про внесення змін до Сімейного кодексу України (щодо збільшення мінімального розміру аліментів, що стягуються на дитину з інших членів сім'ї та родичів) №3881 доповів народний депутат Володимир Ватрас.

Основним завданням проекту Закону є встановлення єдиного мінімального розміру аліментів і тим самим забезпечення стабільності сімейного законодавства України.

Законопроектом удосконалюються та узгоджуються між собою положення Сімейного кодексу України в частині аліментних зобов'язань, усуваються колізії.

Проектом Закону пропонується внести зміни до частини другої статті 272 Сімейного кодексу України та законодавчо закріпити мінімальний розмір аліментів, що підлягає стягненню на дитину з інших членів сім'ї та родичів не менше 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Альтернативний законопроект №3881-1 доповіла народний депутат Наталія Королевська.

Основним завданням проекту Закону є встановлення єдиного мінімального гарантованого розміру виплат на рівні не менше ніж 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку для аліментів, що стягуються на дитину як з батьків так і з інших членів сім'ї та родичів, та запровадження мінімального (гарантованого) розміру тимчасової державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від обов'язку утримувати дитину і тим самим забезпечення стабільності сімейного законодавства України.

Голова підкомітету Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Тетяна Рябуха доповіла рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект №3881.


13:02 256 голосами у другому читанні і в цілому прийнято проект Закону про внесення зміни до розділу XXІ "Прикінцеві та перехідні положення" Митного кодексу України №3762.


13:00 Законопроект №3761 прийнято у другому читанні і в цілому 246 голосами «за».


12:59 За результатами голосування правки, на яких наполягали народні депутати, не були підтримані.


12:58 Народні депутати розглядають правки до проекту Закону про внесення змін до розділу ХХ "Перехідні положення" Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування суб'єктів господарювання, які реалізують інвестиційні проекти зі значними інвестиціями №3761.


12:44 Народні депутати розглянули правки до проекту Закону про внесення змін до статті 259 Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян №3911.

286 голосами законопроект №3911 прийнято у другому читанні і в цілому.


12:10  У пленарному засіданні оголошено перерву. 


11:59 Верховна Рада прийняла постанови про призначення позачергових виборів двох сільських та трьох міських голів на 31 жовтня 2021 року:

Коларівського сільського голови Бердянського району Запорізької області №5168;

Малолюбошанського сільського голови Рівненського району Рівненської області №5169;

Теребовлянського міського голови Тернопільського району Тернопільської області №5170;

Липовецького міського голови Вінницького району Вінницької області №5171;

Комарнівського міського голови Львівського району Львівської області №5172. 


11:55 Народні депутати розглянули проекти постанов про призначення позачергових виборів сільських та міських голів.


11:52 Щодо включених до порядку денного сесії законопроектів за №№ 5153, 5154, прийнято рішення про скорочення строку внесення альтернативних проектів.


11:40 До порядку денного включено проекти законів:

про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету №5153;

про внесення зміни до статті 29 Бюджетного кодексу України у зв'язку із внесенням змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету №5154;

про внесення зміни до статті 16 Закону України "Про валюту і валютні операції" у зв'язку із внесенням змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету №5155;

про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України у зв'язку із внесенням змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету №5156.


11:20 232 голосами парламентарії підтримали проект Постанови про внесення змін до порядку денного п'ятої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання №4690-4.


11:00 Головуючий оголосив перерву у засіданні згідно із заявою двох фракцій.


10:25 На пропозицію Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова народні депутати хвилиною мовчання вшанували пам’ять першого міністра закордонних справ України Анатолія Зленка, який пішов з життя.


10:12 З оголошеннями, заявами, повідомленнями, пропозиціями виступили представники депутатських фракцій і груп.

Із заявою від двох фракцій виступила народний депутат Кіра Рудик. У заяві йшлося про бачення реформування судової реформи та пропозиції фракцій щодо її проведення.


10:05 Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відкрив пленарне засідання.


Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Зеленський подав у Верховну Раду законопроекти про проведення податкової амністії.

Додамо, Радуцький розповів, коли Рада займеться запровадженням страхової медицини.

Також ми писали, що Рада проголосувала за відновлення конкурсу на державну службу.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Telegram канал Sud.ua
Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва