У НАЗК відреагували на можливе позбавлення права виявляти фіктивні витрати політичних партій

14:00, 18 марта 2021
У НАЗК відреагували на запропонований законопроект і відповіли, які порушення у звітах партій ставали підставою для зупинки державного фінансування.
У НАЗК відреагували на можливе позбавлення права виявляти фіктивні витрати політичних партій
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Раді зареєстрували законопроєкт № 5253, яким пропонують заборонити НАЗК виявляти фіктивні фінансові операції та надані за заниженими або завищеними цінами послуги (у тому числі для виведення коштів у готівку за рахунок фіктивних договорів). Про це повідомляє пресслужба НАЗК.

У разі прийняття законопроекту НАЗК зможе бачити такі порушення у звітах, але вони не зможуть бути підставою зупинення державного фінансування політичної партії за кошти платників податків.

«Деякі народні депутати поширюють думку про те, що НАЗК призупиняло фінансування їхньої політичної партії через формальні причини», - зауважили у агентстві.

НАЗК вказали на деякі з причин призупинки державного фінансування парламентським партіям у минулому:

  • одна з партій заплатила за послуги медіа-моніторингу понад 500 тис. грн, за вказані кошти виконавець надав звіт, який є точною копією інформації, раніше розміщеної на офіційному вебсайті однієї з громадських організацій;
  • у звітах іншої партії вказано, що вона перерахувала понад 2 млн грн за організацію та забезпечення проведення форумів на підставі неіснуючих на той момент документів;
  • ще одна партія перерахувала кошти п’ятьом компаніям за договорами понад 14 млн грн за поліграфічну продукцію. Голови місцевих організацій, які згідно з документами отримували цю продукцію, за даними державних органів знаходилися в цей час за кордоном. Водночас рахунки цих компаній, на які повинні були перераховуватись кошти, були відкриті пізніше дати укладання самих договорів.

Раніше «Судово-юридична газета» писала: НАЗК вирішило, що буде перевіряти декларації суддів без врахування думки ВРП. 

Крім того, ми писали, що НАЗК провело антикорупційну експертизу законопроекту щодо діяльності СБУ та розвідувальних органів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області