Кому нададуть право на отримання пільг при сплаті консульського збору

18:07, 15 апреля 2021
Рада схвалила законопроект за основу.
Кому нададуть право на отримання пільг при сплаті консульського збору
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Прийнято за основу проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо надання пільг окремим категоріям громадян України, що звертаються за вчиненням консульських дій». Про це інформує парламентський портал.

Метою законопроекту є забезпечення державою гарантій соціального захисту громадян України, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесених до категорій 1 і 2, осіб з інвалідністю І, ІІ груп, дітей з інвалідністю, а також врегулювання питання застосування пільги зі сплати консульського збору за оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон особам, які не досягли 16-річного віку.

Проекту Закону деталізовано перелік осіб, які матимуть право на отримання пільг при сплаті консульського збору за вчинення окремих консульських дій в закордонних дипломатичних установах України під час перебування за кордоном.

Законопроектом передбачено, що:

- за оформлення в закордонних дипломатичних установах України паспорта громадянина України для виїзду за кордон особам, які не досягли шістнадцятирічного віку, особам, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесеним до категорій 1 і 2, особам з інвалідністю І та ІІ групи та дітям з інвалідністю консульський збір не справляється;

- за вчинення нотаріальних дій за кордоном за зверненнями осіб, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесених до категорій 1 і 2, осіб з інвалідністю І та ІІ групи та дітей з інвалідністю консульський збір не справляється.

Проект Закону зареєстровано за №4539.

Також 15 квітня парламент ухвалив в першому читанні закон про конституційну процедуру.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал і на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді