Продаж лікарських засобів дітям можуть заборонити

15:37, 26 апреля 2021
За статистикою ВООЗ, при спробах вкоротити собі віку у 60% випадків підлітки обирають пігулки.
Продаж лікарських засобів дітям можуть заборонити
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада має терміново заборонити продаж лікарських засобів дітям. Про це зазначив голова Комітету з питань здоров’я нації, голова тимчасової робочої групи з питань реформування системи охорони здоров'я Михайло Радуцький на своїй сторінці у Facebook.

«З початку року правоохоронці фіксують значне збільшення кількості спроб дитячих самогубств. Упродовж минулого року було 123 випадки, з січня по березень нинішнього – вже 101.

Остання спроба самогубства сталася 10 квітня у Києві. Двох дівчат, які наковтались пігулок, доставили до лікарні «ОХМАТДИТ». На щастя, лікарям вдалося їх врятувати.

За статистикою ВООЗ, при спробах вкоротити собі віку у 60% випадків підлітки обирають пігулки. Це найбільш доступний для дітей спосіб заподіяти собі шкоди. У лютому Комітет здоров’я нації запропонував заборону продажу медичних препаратів особам до 14 років (законопроєкт № 5122).

Майже місяць ця законодавча ініціатива перебувала на порядку денному Верховної Ради. Але нині робота парламенту заблокована – народні депутати розглядають правки до Земельного кодексу, які надійшли від опозиційних фракцій.

Цей тиждень пленарний. Закликаю колег включити законопроект № 5122 до порядку денного одного з найближчих позачергових засідань. Це питання потрібно розглянути терміново. Жодні політичні ігри не можуть бути важливішими за життя дітей.

Водночас зазначу, що заборона продажу ліків особам до 14 років – це лише перший крок для подолання цієї проблеми. Найближчим часом виконавчій владі потрібно розробити комплексну програму для боротьби зі зростанням кількості дитячих самогубств», — написав нардеп.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Комітет з питань здоров'я рекомендує Раді прийняти законопроекти про заборону продажу лікарських засобів дітям.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал і на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва