Рада розглядає законопроекти щодо розширення повноважень приватних виконавців: трансляція

16:00, 20 мая 2021
Згідно з порядком денним, планується розглянути 8 питань.
Рада розглядає законопроекти щодо розширення повноважень приватних виконавців: трансляція
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер, 20 травня, проходить позачергове засідання Верховної Ради.

Зокрема, планується включити до порядку денного і розглянути проекти законів:

- «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо врегулювання бюджетних відносин під час реалізації договорів, укладених в рамках державно-приватного партнерства, у тому числі концесійних договорів», № 50905090-1;

- «Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань приєднання до газотранспортної або газорозподільної системи», №45784578-1.

У першому читанні заплановані до розгляду законопроекти:

- «Про внесення змін до статті 188-32 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо відповідальності за невиконання законних вимог дисциплінарного інспектора Вищої ради правосуддя», №5069;

- «Про внесення змін до статті 128 Кримінального процесуального кодексу України щодо особливостей набуття Фондом гарантування вкладів фізичних осіб статусу цивільного позивача», №4547;

- «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення питань організації корпоративного управління в банках та інших питань функціонування банківської системи, № 43674367-1.

Також пропонуються до розгляду три законопроекти, що стосуються розширення повноважень приватних виконавців.


17:39  Метою обох законопроектів є вдосконалення регулювання діяльності банків та банківських груп, зміцнення банківської системи України, усунення накопичених проблемних питань, виявлених під час наглядової та регуляторної діяльності Національним банком, а також приведення законодавства України до стандартів ЄС стосовно організації корпоративного управління та системи ризик-менеджменту в банках.

Голова підкомітету Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Андрій Іванчук доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект №4367.

Народні депутати обговорили обидва законопроекти.

За результатами голосування законопроект №4367 прийнято за основу.

Головуючий закрив позачергове засідання.


17:32 Верховна Рада 267 голосами прийняла за основу проект Закону про внесення змін до статті 128 Кримінального процесуального кодексу України щодо особливостей набуття Фондом гарантування вкладів фізичних осіб статусу цивільного позивача №4547.

Народні депутати розглянули два законопроекти про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення питань організації корпоративного управління в банках та інших питань функціонування банківської системи за №№4367 і 4367-1.

Законопроект №4367 доповів народний депутат Данило Гетманцев.


17:23 Народні депутати розглянули два законопроект про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань приєднання до газотранспортної або газорозподільної системи за №№4578 і 4578-1.

Голова Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус зазначив, що законопроектами пропонується врегулювати на законодавчому рівні окремі аспекти приєднання до газових мереж задля підвищення ефективності використання газової інфраструктури.

Андрій Герус доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти за основу альтернативний законопроект №4578-1.

За результатами голосування законопроект №4578-1 був прийнятий за основу 284 голосами.


17:19 273 голосами прийнято за основу проект Закону про внесення змін до Митного кодексу України щодо розширення повноважень приватних виконавців на примусове виконання постанов про накладення штрафу за порушення митних правил №4532.  


17:15 272 голосами народні депутати підтримали прийняття за основу законопроекту про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо розширення повноважень приватних виконавців №4331.


17:10 Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень приватних виконавців №4330 доповів Міністр юстиції Денис Малюська.

Голова Комітету з питань правової політики Андрій Костін доповів рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект №4330 за основу.

За результатами голосування законопроект 268 голосами прийнято за основу.


17:00 Альтернативний законопроект доповів народний депутат Арсеній Пушкаренко.

Член Комітету з питань бюджету Ростислав Тістик доповів рішення Комітету щодо обох законопроектів. Він повідомив, що Комітет рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект №5090.

Головуючий поставив на голосування пропозицію про прийняття законопроекту №5090 за основу з урахуванням до підготовки до другого читання пропозиції Комітету до законопроекту.


16:50 Законопроект №5090 доповіла заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ірина Новікова. Вона зазначила, що законопроектом з метою забезпечення реалізації проектів на умовах державно-приватного партнерства, у тому числі концесії, в частині надання державної підтримки здійснення ДПП пропонується внести зміни до Бюджетного кодексу, зокрема:

запровадження права взяття довгострокових зобов'язань у рамках ДПП розпорядниками бюджетних коштів, які є державними партнерами (концесієдавцями) відповідно до договору, укладеного в рамках ДПП, у тому концесійного договору;

встановлення вимог щодо загального щорічного обсягу довгострокових зобов’язань в рамках ДПП (концесії);

передбачення спрямування коштів Державного дорожнього фонду на здійснення плати за експлуатаційну готовність автомобільних доріг загального користування державного значення, побудованих в рамках виконання договору, укладеного в рамках ДПП, у тому числі концесійного договору;

врегулювання сплати концесійних платежів.

За словами доповідачки, запропоновані зміни до Бюджетного кодексу надаватимуть впевненості приватним партерам (концесіонерам) у виконанні державою своїх зобов'язань та функціонуванні механізму державно-приватного партнерства (концесії). В свою чергу, інвестовані кошти в реалізацію масштабних проектів на умовах ДПП, у тому числі концесії, сприятимуть модернізації існуючої та створенню нової інфраструктури України у соціальній, транспортній, енергетичній, житлово-комунальній сферах та наданню якісних послуг для населення.


16:36 До порядку денного було включено проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо врегулювання бюджетних відносин під час реалізації договорів, укладених в рамках державно-приватного партнерства, у тому числі концесійних договорів №5090 і альтернативний законопроект №5090-1.


16:33  Зміни, що пропонується внести цим законопроектом до статті 188-32 Кодексу України про адміністративні правопорушення, обумовлені проектом Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо порядку обрання (призначення) на посади членів Вищої ради правосуддя та діяльності дисциплінарних інспекторів Вищої ради правосуддя", яким, зокрема, визначаються повноваження дисциплінарного інспектора Вищої ради правосуддя.

Прийняття законопроекту забезпечить системність, повноту, чіткість і несуперечливість адміністративного регулювання суспільних відносин у сфері діяльності дисциплінарних інспекторів Вищої ради правосуддя.

Заступник голови Комітету з питань правоохоронної діяльності Галина Михайлюк доповіла рішення Комітету, який рекомендує Верховній Раді прийняти законопроект за основу.

За результатами голосування законопроект №5069 прийнято за основу 246 голосами.


16:20 Головуючий поінформував про питання, які пропонується розглянути на позачерговому засіданні і оголосив до розгляду перше питання - проект Закону про внесення змін до статті 188-32 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо відповідальності за невиконання законних вимог дисциплінарного інспектора Вищої ради правосуддя №5069.

Законопроект доповів Міністр юстиції Денис Малюська.

Він зазначив, що метою законопроекту є встановлення адміністративної відповідальності за невиконання законних вимог дисциплінарного інспектора Вищої ради правосуддя задля ефективної реалізації його повноважень.


16:05 Для участі у позачерговому засіданні зареєструвалося 163 народних депутатів.

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відкрив позачергове пленарне засідання. Він повідомив, що позачергове засідання проводиться у зв'язку з вимогою Президента України Володимира Зеленського.


 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва