Парламент вніс зміни до закону про автомобільні дороги

15:14, 1 июня 2021
Прийняття проекту закону необхідне для запобігання виникненню законодавчих колізій.
Парламент вніс зміни до закону про автомобільні дороги
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

1 червня Верховна Рада прийняла Закон «Про внесення змін до Закону України «Про автомобільні дороги». Про це свідчать дані на сайті парламенту.

Законом приведено окремі положення Закону України «Про автомобільні дороги», що містять посилання на закони України «Про концесії», «Про концесії на будівництво та експлуатацію автомобільних доріг», у відповідність до законів України «Про концесію», «Про внесення змін до деяких законів України щодо реформування системи управління автомобільними дорогами загального користування» та «Про місцеві державні адміністрації» шляхом внесення відповідних змін.

Крім того, Законом України від 17.11.2016 № 1764-VIII «Про внесення змін до деяких законів України щодо реформування системи управління автомобільними дорогами загального користування» функції щодо управління автомобільними дорогами загального користування місцевого значення передано від Укравтодору до обласних державних адміністрацій.

Відповідні зміни щодо здійснення місцевими державними адміністраціями управління автомобільними дорогами загального користування місцевого значення в межах адміністративно-територіальної одиниці внесено до статті 20 Закону України «Про місцеві державні адміністрації».

При цьому частиною восьмою статті 90 Регламенту Верховної Ради України, затвердженого Законом України від 10.02.2010 № 1861-VI «Про Регламент Верховної Ради України», установлено, що, якщо для реалізації положень поданого законопроекту після його прийняття необхідні зміни до інших законів, такі зміни мають викладатися в розділі «Перехідні положення» цього законопроекту або в одночасно внесеному його ініціатором окремому законопроекті.

Однак зміни було внесено не до всіх законодавчих актів, що спричиняє виникнення законодавчих колізій. Прийняття проекту Закону необхідне для запобігання виникненню таких законодавчих колізій та забезпечення принципу правової визначеності.

Проект Закону зареєстровано за № 3901.

Також з 1 червня на дорогах діють нові правила: що варто знати.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Гречківський
    Павло Гречківський
    колишній член Вищої ради правосуддя
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду