Стефанчук повідомив, коли Рада розгляне законопроект про правотворчу діяльність

12:53, 15 июля 2021
«Чинні правила розробки, ухвалення, набрання чинності нормативно-правовими актами, їх дія та облік потребують коригування, впровадження нових підходів», — наголосив Руслан Стефанчук.
Стефанчук повідомив, коли Рада розгляне законопроект про правотворчу діяльність
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Комітет з питань правової політики рекомендує включити до порядку денного 5 сесії Верховної Ради України 9 скликання законопроект про правотворчу діяльність (реєстр. №5707), передає офіційний сайт парламенту.

«Це означає, що починаючи з наступної чергової сесії, ми матимемо змогу комплексно і всебічно позбутися хаосу в правотворчій діяльності. Чинні правила розробки, ухвалення, набрання чинності нормативно-правовими актами (НПА), їх дія та облік потребують коригування, впровадження нових підходів», — зазначив перший заступник голови Парламенту Руслан Стефанчук.

За його словами, що проектом закону №5707 визначаються види та ієрархія НПА; етапи розробки проекту НПА; пропонується запровадження правового моніторингу та оцінювання ефективності застосування законодавства; визначаються способи вирішення колізій та прогалин у правовому регулюванні тощо.

«Законопроєкт підписали 195 народних депутатів. Це рекорд для парламенту 9 скликання! Сподіваюсь на таку ж високу підтримку й під час розгляду проєкту закону в першому та другому читанні», — наголосив Руслан Стефанчук.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Стефанчук пропонує оновити механізм подолання колізій під час застосування нормативних актів.

Також, у Стефанчука пропонують переписати положення про дію нормативних актів у часі та просторі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва