Покращення водопостачання в Києві: Зеленський підписав закон про ратифікацію угоди з Францією

19:55, 21 июля 2021
Для реалізації проекту уряд Франції надає субкредит Київводоканалу.
Покращення водопостачання в Києві: Зеленський підписав закон про ратифікацію угоди з Францією
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про ратифікацію Рамкового договору між урядом України та урядом Французької Республіки щодо офіційної підтримки проекту з покращення водопостачання у місті Києві» № 1608-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 1 липня 2021 року, передає офіційний сайт глави держави.

Відповідна угода була укладена 13 травня 2021 року в Києві. Вона передбачає фінансування інвестиційного проекту з покращення водопостачання у столиці, що складається з трьох частин: захист Деснянської та Дніпровської водопровідних станцій від гідравлічних ударів; заміна двох трубопроводів, що йдуть від Деснянської водопровідної станції, та проведення дослідження у пілотній зоні в мережі водопостачання з метою зменшення водовтрат; оптимізація роботи Деснянської водопровідної станції та будівництво цеху рециркуляції для очищення промивних вод та утилізації осадів очищення промивних вод. Суб’єктом з реалізації проекту визначено ПрАТ «АК «Київводоканал».

Договір передбачає, що французькою стороною надається кредит на суму, що не перевищує 70 млн євро, і призначається для фінансування 100% реалізації проекту та використовується для фінансування контракту на придбання у Франції французьких товарів, робіт і послуг на суму не менше 70% від загальної суми кредиту; придбання українських або іноземних товарів, робіт і послуг на суму в межах 30% від суми кредиту; виконання контрактів з відповідними субпідрядниками перебуває у сфері відповідальності французького постачальника.

Для реалізації проекту уряд Франції надає субкредит Київводоканалу. Гарантом виконання зобов’язань субкредитного договору виступає Київська міська рада.

Кредит надається на строк 40 років, включно з пільговим періодом (15 років). Відсоткова ставка за кредитом становить 0,0092% річних. Для отримання кредиту контракт має бути прийнятий до виконання не пізніше 31 грудня 2023 року.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу України щодо вдосконалення відповідальності за декларування недостовірної інформації та неподання суб’єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування» № 1531-IX, ухвалений Верховною Радою України 29 червня 2021 року.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Оксана Куриленко
    Оксана Куриленко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Віктор Чаплицький
    Віктор Чаплицький
    суддя Київського районного суду м. Одеси