Рада розширює можливості для здобуття професійної освіти: ухвалено законопроект

07:45, 23 мая 2022
Проект закону передбачає можливість здобуття професійної освіти без одночасного здобуття середньої та можливість безоплатного здобуття другої професійної освіти.
Рада розширює можливості для здобуття професійної освіти: ухвалено законопроект
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада ухвалила за основу законопроєкт №7293 про розширення можливостей здобуття професійної освіти. Він передбачає можливість здобуття професійної освіти без одночасного здобуття середньої та можливість безоплатного здобуття другої професійної освіти. Про це повідомила голова підкомітету з питань вищої освіти, народна депутатка від «Слуги Народу» Юлія Гришина.

«Цей законопроєкт особливо важливий у нинішніх воєнних умовах: він допоможе оперативно покрити потребу в кваліфікованих робітниках конкретних професій, а також вирішить проблему, коли вступникам із інших територіальних громад могли відмовляти у зарахуванні до професійно-технічних закладів в межах державного чи регіонального замовлення. Адже зараз багато студентів стали вимушеними переселенцями – ми маємо пристосовуватися до нових реалій», – наголосила вона.

За словами Гришиної, законопроєкт передбачає:

  • можливість здобуття професійної освіти без одночасного здобуття середньої.
  • можливість безоплатного здобуття другої професійної освіти (не раніше ніж через 3 роки після завершення першої освіти та за умови підтвердженого страхового стажу не менше 2 років, а також наявності вільних місць після зарахування студентів, які безоплатно здобуватимуть професійну освіту вперше).
  • право здобувати професійну освіту незалежно від місцепроживання.
  • замість формального контролю за працевлаштуванням випускників закладів профтехосвіти» наділити місцеві державні адміністрації більш активним повноваженням «сприяння працевлаштуванню випускників закладів, підготовка яких проводилася за державним або регіональним замовленням».

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси