Рада приняла за основу законопроект об обеспечении прав граждан на безопасную для жизни и здоровья окружающей среды

08:40, 30 мая 2023
Законопроект предлагает установить правовые и организационные основы по предотвращению, уменьшению и контролю загрязнения, возникающего в результате осуществления видов деятельности, определенных Законом.
Рада приняла за основу законопроект об обеспечении прав граждан на безопасную для жизни и здоровья окружающей среды
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

29 мая Верховная Рада Украины приняла за основу проект Закона об обеспечении конституционных прав граждан на безопасную для жизни и здоровья окружающую среду (регистр. №6004-д), передает официальный сайт парламента.

 «Метою законопроекту визначено встановлення правових та організаційних засад запобігання, зменшення, контролю та усунення промислового забруднення для забезпечення високого рівня захисту довкілля шляхом впровадження інтегрованого довкільного дозволу, визначення видів діяльності, які вимагають отримання інтегрованого довкільного дозволу, вимог щодо застосування найкращих доступних технологій та методів управління, моніторингу викидів та контролю дотримання умов інтегрованого довкільного дозволу.

Законопроектом пропонується встановити правові та організаційні засади щодо запобігання, зменшення та контролю забруднення, що виникає в результаті провадження видів діяльності, визначених цим Законом, для забезпечення високого рівня захисту довкілля та конституційних прав громадян на безпечне для життя і здоров'я довкілля шляхом застосування інтегрованого підходу до регулювання забруднення та впровадження найкращих доступних технологій та методів управління». Для цього у ньому, зокрема, визначаються: терміни, які вживаються в ньому («вивільнення», «викид», «гранично допустимий викид», «дозвільний орган», «забруднення», «інтегрований довкільний дозвіл» тощо); сфера його дії; порядок отримання, внесення змін, зупинення, анулювання інтегрованого довкільного дозволу, особливості здійснення державного контролю за дотриманням умов такого дозволу; питання проведення громадське обговорення у процесі видачі інтегрованого довкільного дозволу (внесення до нього змін); вимоги до моніторингу викидів, забруднення земель та підземних вод; вимоги до реєстру інтегрованих довкільних дозволів; перелік видів діяльності, які вимагають отримання такого дозволу тощо.

Крім цього, відповідні зміни вносяться до низки законодавчих актів, серед яких: Водний кодекс України, закони України «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про охорону атмосферного повітря», «Про управління відходами», «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» тощо», - сказано в сообщении.

Подписывайтесь на наш Тelegram-канал t.me/sudua, на Twitter, а также на нашу страницу в Facebook и в Instagram, чтобы быть в курсе самых важных событий.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва