На яких пляжах Києва небезпечно відпочивати: оприлюднили результати досліджень води

20:10, 20 июня 2019
В майже всіх зразках води знайшли кишкову паличку. Безпечними виявились лише пляж «Венеція», пляж «Молодіжний», пляж «Троєщина».
На яких пляжах Києва небезпечно відпочивати: оприлюднили результати досліджень води
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Київський міський лабораторний центр Міністерства охорони здоров´я України оприлюднив результати санітарно-мікробіологічних та санітарно-хімічних досліджень проб води, відібраних з відкритих водойм з 10 по 17 червня 2019 року.

Відхилення від норми знайшли на декількох популярних пляжах Києва:

  • на пляжах «Дитячий», «Центральний», «Передмістна Слобідка», «Золотий», «Тельбін», «Райдужний», «Веселка», «Чорторий», «Галерний», озеро «Вербне» виявлено перевищення індексу лактозопозитивної кишкової палички (ЛКП);
  • на пляжі «Чорторий» виявлено перевищення індексу лактозопозитивної кишкової палички (ЛКП) та кишкової палички (Е.соli);
  • на пляжі «Вербне» та «Пуща-Водиця» виявлено перевищення біологічного споживання кисню (БСК5) та показника рН, що не відповідало санітарним нормативам.

Безпечні показники які відповідають санітарним нормам знайшли лише на трьох пляжах Києва. Пляж «Венеція», пляж «Молодіжний», пляж «Троєщина» є цілком безпечними для відпочинку українців.

«Індекс ЛКП - свідчить про загальне мікробне забруднення, індекс кишкової палички - свіже фекальне забруднення. Про результати досліджень повідомлено КП "Плесо" листом для проведення відповідних заходів. Відпочивати можна, купатися не рекомендовано», - про це повідомили у «Київському міському лабораторному центрі».

Зразки води з питних фонтанчиків, які були відібрані на пляжі «Молодіжний», «Дитячий», «Вербний» відповідали санітарним нормам.

Не відповідали санітарним нормам зразки питної води з наступних пляжів: «Венеція», «Центральний», «Передмістна Слобідка», «Золотий», «Веселка», «Пуща-Водиця».

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що на двух пляжах Києва заборонено купатися.

Також ми писали про те, що в Києві зростає кількість трагедій біля водоймищ.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки