Ціна на газ: скільки платитимуть українці у 2020 році

14:29, 7 января 2020
З 1 січня в Україні діє два тарифи на газ для населення: ринковий та страховий.
Ціна на газ: скільки платитимуть українці у 2020 році
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В Україні з нового року почали діяти два тарифи на газ для населення. Перший  варіант  страхова ціна. Вона складе близько 7-8 грн за кубометр, другий – ринковий тариф. Про це пише Обозреватель.

Зокрема, ціна залежить від регіону України.  Так, найбільше за газ доведеться заплатити жителям Миколаєва, Рівного та Вінниці. Найменшими тарифами порадують місцевих жителів столиці та Кременчука. 

Отже, скільки заплатить українська сім'я за новими тарифами з урахування ціни в 8 грн/куб. Згідно з даними, за плиту необхідно буде віддати 79,2 грн у 2020 році. Зазначимо, що у минулому було 68,3 грн. За плиту і підігрів води газом доведеться сплатити 252 грн, у 2019 році, для порівняння, було 217,3 грн.

Наголосимо, що єдиний «страховий» тариф буде діяти до кінця зими.

Окрім того, у Нафтогазі інформують, що оптова ціна на газ для населення складе 5500 грн за тисячу кубометрів, що на 12% менше, ніж на початку 2019 року.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що з нового року ціна на газ в Україні виросла з 5878 гривень до 6600 гривень за тисячу кубометрів. 

Раніше ми повідомляли, що Нафтогаз  та Газпром 30 грудня підписали новий контракт щодо транзиту газу терміном на 5 років. 

Також ми повідомляли, що Газпром і Нафтогаз підписали мирову угоду в інвестиційному арбітражі.

 

 

 

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде