Авіакатастрофа літака МАУ в Ірані: з’явились нові деталі

12:14, 11 января 2020
Політична частина роботи завершена, заявили в Офісі Президента України.
Авіакатастрофа літака МАУ в Ірані: з’явились нові деталі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Оперативний штаб при РНБО, створений за дорученням Президента Володимира Зеленського для розслідування авіакатастрофи літака українських авіаліній МАУ в Ірані, від початку отримував усю необхідну інформацію. Про це поінформували в Офісі Президента України.

«Нашим фахівцям в Ірані було надано всі відео-, фото- та інші матеріали для аналізу процесів, які відбувалися та відбуваються в Тегерані. На підставі зібраної інформації завдяки роботі нашої експертної групи ми мали достатньо даних, щоб розуміти, що розслідування відбудеться об’єктивно та в стислі терміни. Політична частина роботи завершена. Наші фахівці продовжують працювати, щоб провести всі необхідні юридичні процедури», — йдеться у повідомленні.

Також в Офісі Президента України додали, що 11 січня Володимир Зеленський звернеться до українського народу щодо ситуації зі збиттям літака МАУ в Тегерані.

«Відеозвернення відбудеться після консультацій Глави держави з групою українських фахівців, що працюють на місці трагедії в Ірані, міжнародними партнерами та телефонної розмови з Президентом Ісламської Республіки Іран Хасаном Рухані, яка запланована на 17:00 у суботу», — поінформували в Офісі Президента України.

Крім того, 11 січня відбулося засідання оперативного штабу, створеного при Раді національної безпеки і оборони України, у зв’язку з авіакатастрофою літака Boeing 737 авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» в Ірані. У засіданні взяв участь перший заступник Генерального прокурора Віталій Касько.

«Учасники наради обговорили комплекс першочергових юридичних заходів у зв’язку з повідомленням іранської влади про збиття українського пасажирського літака авіакомпанії МАУ рейсу PS 752 військовими Ірану», — зазначили в ОГП.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що біля іранського аеропорту Імама Хомейні зазнав аварії літак Boeing 737.

Пізніше стало відомо, що загинули 167 пасажирів і 9 членів екіпажу.

У МАУ запевнили, що літак, який розбився в Ірані, пройшов планову технічну перевірку і був справнимПізніше уряд заборонив польоти до Ірану

Згодом стало відомо, що Україна й Іран домовилися про спільну розшифровку бортових самописців.

Додамо, Президент України Володимир Зеленський зробив заяву після того, як ВС Ірану зізнались, що збили літак МАУ.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області