У МАУ розповіли про технічний стан Boeing 737 та професійність екіпажу

11:43, 8 января 2020
Літак, який розбився в Ірані, пройшов планову технічну перевірку і був справним.
У МАУ розповіли про технічний стан Boeing 737 та професійність екіпажу
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» виключає помилку пілотів як причину катастрофи літака Boeing 737-800, який розбився в Ірані. Про це представники компанії заявили на брифінгу в аеропорту Бориспіль, передає Кореспондент

Зокрема, за словами представників МАУ, усі члени екіпажу були професіоналами.

«Японенко Володимир  командир, 11 600 годин нальоту, майже весь наліт на 737, 5500 тисяч  командирського. Наумкін Олексій  інструктор на літаку, який знаходився в якості посиленого екіпажу,  12 000 годин нальоту, 6600 в якості КВС на 737. Другий пілот  Хоменко Сергій  7700 годин нальоту на літаку 737. З огляду на складнощі самого рейсу, тривалості, на літаку був посилений екіпаж», — розповів віце-президент МАУ з льотної роботи Ігор Сосновський.

Окрім того, за словами Сосновського, Тегеран не є простим аеропортом. Усі підготовки льотного складу Boeing 737 проводилися у цьому аеропорті.

«Маючи дані, що сьогодні літак набрав 2400 метрів у висоту, помилка екіпажу — мінімальна, ми її не припускаємо», — зауважив він.

Окрім пілотів, на літаку також було шість бортпровідників.

Технічний директор МАУ Олександр Шафієв уточнив, що літак 2016 року випуску був справним. Остання планова технічна перевірка відбулася 2 дні тому.

«Літак 2016 року випуску, отриманий безпосередньо з заводу Боїнга, до цього не експлуатувався ніде. Зауважень щодо матчастини не було, перевірку проходив останню 6 січня. Зауважень ніяких не було. Літак був справний. Від екіпажу ні по прильоту в Тегеран, ні перед вильотом ніяких зауважень не було», — розповів Шафієв.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що біля іранського аеропорту Імама Хомейні зазнав аварії літак Boeing 737, на борту якого знаходилися близько 180 пасажирів і екіпаж. 

Пізніше стало відомо, що 167 пасажирів і 9 членів екіпажу загинули

В результаті авіакатастрофи загинули 11 українців, з яких 9 членів екіпажу та 2 пасажири. 

Окрім того, Володимир Зеленський заявив про проведення  перевірки технічного стану флоту цивільної авіації незалежно від висновків стосовно причин катастрофи в Ірані.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Оксана Фанда
    Оксана Фанда
    суддя Господарського суду Івано-Франківської області
  • Сергій Ківалов
    Сергій Ківалов
    народний депутат України III-VIII скликань
  • Людмила Юхтенко
    Людмила Юхтенко
    суддя Одеського окружного адміністративного суду