Закупівля ліків та медичних виробів: опублікували важливу постанову Кабміну

13:58, 23 января 2020
Приватні заклади охорони здоров’я зможуть отримувати лікарські засоби та медичні вироби, закуплені за бюджетні кошти, у разі укладання договорів з Національною службою здоров’я України.
Закупівля ліків та медичних виробів: опублікували важливу постанову Кабміну
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство охорони здоров’я України повідомило, що опублікували постанову Кабінету Міністрів України, яка дозволить ДП «Медичні закупівлі України» почати закуповувати ліки та медичні вироби за державні кошти вже у 2020 році. Відповідне повідомлення з’явилось у прес-службі відомства.

«Постановою затверджено також «Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для виконання програм та здійснення централізованих заходів з охорони здоров’я».

Приватні заклади охорони здоров’я зможуть отримувати лікарські засоби та медичні вироби закуплені за бюджетні кошти у разі укладання договорів з Національною службою здоров’я України.

Важливою новацією став дозвіл закуповувати лікарські засоби поза Національним переліком основних лікарських засобів за умови створення регіональних цільових програм та після проведення оцінки медичних технологій. Таким чином буде розширена сфера застосування ОМТ, як інструменту для прийняття управлінських рішень», — повідомили у Міністерстві охорони здоров’я.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що фармбізнес намагається дискредитувати законопроект, який пропонує вирішити проблему із доступністю ліків.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України