Від безсоння до самогубства: які нові постсимптоми коронавірусу виявили лікарі

15:03, 9 ноября 2020
Лікарі підрахували, що майже третина тих, хто пережив COVID-19 у всьому світі, отримали нервові і психічні розлади — аж до втрати працездатності
Від безсоння до самогубства: які нові постсимптоми коронавірусу виявили лікарі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вчені почали сумніватися в дієвості вакцини від коронавірусної хвороби COVID-19, на яку зараз сподівається людство. Бо імунітет до хвороби виробляється надзвичайно нестійкий. А ще є факти, які свідчать, що коронавірус не зникає з організму після одужання, хвороба повертається знову і знову. Про це пише tsn.ua.

Наразі у світі зафіксовано лише чотири випадки повторного інфікування. Однак в українському інституті інфекційних хвороб припускають, що новий коронавірус може довічно залишатися в організмі і повільно нищити здоров’я людини. Так, як це робить вірус гепатиту "C" або ВІЛ-СНІДу. Щоправда, незрозуміло, де саме може ховатися хвороба.

Окрім того, вчені зафіксували черговий «сюрприз» коронавірусу. Окрім уражених легенів, найбільше від COVID-19 страждає головний мозок. Депресії, панічні атаки, хронічне безсоння, зниження розумових здібностей і навіть думки про самогубство. Від початку осені лише у Києві вкоротили собі життя четверо пацієнтів «COVIDних» відділень. Лікарі підрахували, що майже третина тих, хто пережив COVID-19 у всьому світі, отримали нервові і психічні розлади - аж до втрати працездатності.

Також медики кажуть, що ускладнення вірусу наче роблять людину старшою на десять років. Лікарі розводять руками, бо такого ще не бачили. Хворі у розпачі і намагаються шукати підтримки одне в одного. У багатьох країнах виникають асоціації постCOVIDних пацієнтів. Також у соцмережах можна знайти десятки груп людей, які потерпають від хронічних симптомів коронавірусу.

Однак світ спробує вхопитися за ще одну соломинку - сезонну вакцину проти грипу. Дослідження в Єльському університеті довели, що вона хоч й не захистить від зараження, проте може мобілізувати імунітет і, таким чином, знизити рівень смертності від COVID-19, який набагато нижчий серед тих, хто зробив щеплення від грипу. Втім, жодних гарантії ця вакцина, звичайно, не дає. 

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» розповідала в тому, що хворий коронавірусом 68-річний чоловік вистрибнув з вікна столичної лікарні і загинув на місці. 

Раніше ми писали про основні симптоми для госпіталізації при COVID-19.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

 

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси