ГПУ розробила алгоритм співпраці з теруправліннями ДБР

14:43, 16 мая 2019
Регіональні прокуратури мають створити групи прокурорів для налагодження процесуального керівництва у справах, які розслідують слідчі ДБР.
ГПУ розробила алгоритм співпраці з теруправліннями ДБР
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Генеральна прокуратура України надіслала керівникам свої регіональних прокуратур лист, у якому розписала алгоритм налагодження процесуального керівництва у справах, які розслідують слідчі територіальних управлінь Державного бюро розслідувань.

Зокрема, зазначається, що для реалізації прокуратурою наглядових повноважень згідно положень, закріплених у ст. 37 КПК України, органу прокуратури регіонального рівня необхідно призначити для співпраці з теруправлінням ДБР групу прокурорів. Групу формуватимуть з числа підпорядкованих регіональному органу прокурорів у провадженнях про злочини, вчинені на відповідній території, крім випадків, пов’язаних із вчиненням злочинів самими прокурорами. У резонансних, особливо складних та багатоепізодних провадженнях у групи прокурорів регіонального рівня можуть долучатися прокурори прокуратур вищого рівня. Старшим у таких групах визначається працівник Генпрокуратури.

На думку генерального прокурора Юрія Луценка, який підписав лист, такий підхід до організації роботи сприятиме ефективному виконанню завдань кримінального судочинства.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва