Конкурс до судів першої інстанції оголосять найближчим часом

11:41, 21 июня 2019
Кадровий голод в судах, проблеми з фінансуванням, службою судової охорони, незавершення оптимізації: голова ГСА визначив основні проблеми.
Конкурс до судів першої інстанції оголосять найближчим часом
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Під час фахового обговорення Щорічної доповіді ВРП про стан забезпечення незалежності суддів України голова Державної судової адміністрації Зеновій Холоднюк зазначив, що наразі в судовій системі є чимало проблем, які впливають на незалежність суддів. Зокрема, це проблеми з фінансуванням, з приміщенням та забезпеченням належними умовами роботи Вищого антикорупційного суду, з тим, щоб запрацювала Служба судової охорони.

Втім, головною проблемою залишається кадровий дефіцит. За словами голови ДСА, в 14 судах залишається гострою проблема з відсутністю суддів. «Вчора ми обговорювали цю проблему з Вищою радою правосуддя. Я думаю, що найближчим часом питання наповнення судів першої інстанції буде вирішено», - зазначив голова ДСА.

Також він відмітив, що в рамках оптимізації судів наразі не завершено формування окружних судів, а також не сформовано апеляційний окружний суд в Черкасах.

Інформацію про те, що конкурс до судів першої інстанції оголосять найближчим часом, підтвердив і голова ВРП Володимир Говоруха.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді