«Олег Ткачук має відповісти за свої слова, в тому числі й у судовому порядку», — Руслан Рябошапка

17:13, 21 июня 2019
Заступник глави Адміністрації Президента Руслан Рябошапка відповів на звинувачення голови Ради суддів України Олега Ткачука.
«Олег Ткачук має відповісти за свої слова, в тому числі й у судовому порядку», — Руслан Рябошапка
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Заступник глави Адміністрації Президента Руслан Рябошапка назвав заяви голови Ради суддів України (РСУ) Олега Ткачука щодо начебто тиску з боку Адміністрації Президента на РСУ неправдивими.

«Олег Ткачук має відповісти за свої слова, в тому числі й у судовому порядку», — підкреслив Руслан Рябошапка у коментарі «Судово-юридичній газеті».

«Це означає, що ми можемо і в судовому порядку захищати свої права», — додав він.

 Відмітимо, що на засіданні РСУ 21 червня частина членів РСУ мала намір обговорити питання подальших перспектив перебування Олега Ткачука на посаді глави РСУ.

Серед претензій — нерегулярне проведення засідань Ради суддів України, відсутність прогресу у відстоюванні штатного розкладу, що враховує інтереси судів першої інстанції, перевірки судів, що проводяться Олегом Ткачуком без належних на те підстав.

Окремим обговорюваним питанням стало те, що він покинув засідання РСУ і більше не повернувся.

Нагадаємо, заступник глави Ради суддів України Вадим Бутенко повідомив журналістам, що суддівське самоврядування потребує кардинальної реформи.

"Зараз практично забуті проблеми судів першої інстанції. Хоча їх більшість в країні. Всі успіхи судової реформи обмежуються Верховним і Вищим антикорупційним судами. Потрібно звернути, нарешті, увагу на першу інстанцію", — розповів В. Бутенко.

Також він зазначив, що на зустрічі з заступником глави Адміністрації Президента Русланом Рябошапкою обговорював саме проблеми судів першої інстанції.

Згодом на сайті Президента з’явилася інформація щодо цієї ситуіції.

«Закиди з боку представників частини суддівського корпусу, які пов’язані зі старою владною системою, щодо конфлікту із заступником Глави Адміністрації Президента Русланом Рябошапкою є наочним свідченням намагань самозбереження у судовій системі України осіб, які звикли мати вплив на українське правосуддя у власних або владних інтересах. У такий спосіб вони намагаються й надалі зберегти контроль над судовою системою.

Показово, що ці наклепницькі закиди з’явилися невдовзі після того, як Руслан Рябошапка оголосив про докорінну ревізію результатів так званої судової реформи Петра Порошенка.

Наголошуємо, що справжнє оновлення судової системи України, яке розпочнеться найближчим часом, і надалі ґрунтуватиметься на принципі створення в Україні незалежного суду, який буде не прислужником влади, а слугою справедливості», - йдеться на сайті Президента.

Раніше "Судово-юридична газета" повідомляла, що главу РСУ звинуватили у некомпетентності.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді