Нардеп пропонує захистити права віруючих громадян

17:50, 1 июля 2019
До Верховної Ради надійшов законопроект, яким урегульовані права віруючих на відмову від чіпів у паспортах .
Нардеп пропонує захистити права віруючих громадян
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

24 червня народний депутат Сергій Рудик подав на розгляд до Верховної Ради одразу законопроект 10399 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відновлення конституційного права особи на свободу світогляду й віросповідання.

Нардеп пропонує забезпечити функціонування альтернативних механізмів ведення Реєстру у формі картотеки за ім'ям особи та оформлення відповідних документів без безконтактного електронного носія інформації.

У цьому автор законопроекту вбачає забезпечення реалізації конституційного принципу рівності прав та свобод людини, права людини на свободу світогляду й віросповідання, забезпечення впровадження державної політики, спрямованої на профілактику релігійної дискримінації.

Прийняття даного законопроекту має забезпечити права віруючих громадян:

  • право обрати форму ведення демографічного Реєстру;
  • право на відмову від відцифрування образу обличчя, відбитків пальців рук;
  • право на відмову від формування унікального номера запису в Реєстрі;
  • право на відмову від отримання документів, які містять безконтактний електронний носій.

У законопроекті пропонується внести зміни до Закону України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус", якими пропонується гарантувати кожній особі, яка через свої релігійні переконання відмовляється від внесення інформації до безконтактного електронного носія, що імплантований у відповідний бланк документа, право на відмову отримувати такий документ, право на відмову надавати згоду на надання відцифрованого образу обличчя особи, відцифрованих відбитків пальців рук, право на відмову надавати згоду на формування унікального номера запису в Реєстрі щодо себе.

Реєстр осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від надання згоди на формування унікального номера запису в Реєстрі щодо себе пропонується здійснювати розпорядником Реєстру у формі картотеки обліку осіб на паперових носіях за ім'ям особи в алфавітному порядку.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що 3 липня Комітет Ради розгляне петицію про захист дітей від педофілів.

 Також стало відомо, що Володимир Зеленський надав громадянство іноземцям, які воювали за Україну.

 

 

 

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва