У Раді пропонують зміни у присвоєнні прокурорських чинів

12:04, 10 июля 2019
Проектом постанови вносяться зміни до положення про класні чини працівників прокуратури.
У Раді пропонують зміни у присвоєнні прокурорських чинів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

9 липня народний депутат Валерій Карпунцов подав на розгляд до Верховної Ради проект постанови № 10432 про внесення змін до положення про класні чини працівників органів прокуратури України.

Як зазначає автор проекту постанови, у зв’язку із законодавчою невідповідністю на практиці при присвоєнні чергових класних чинів посади прокурорів місцевих прокуратур і відділів місцевих прокуратур необґрунтовано прирівнюються до посад помічників міських і районних прокурорів, а не до посад старших помічників прокурорів міст і районів, що у свою чергу не дозволяє відповідним працівникам отримати черговий класний чин — молодшого радника юстиції.

Як наслідок, прокурорам місцевої прокуратури, незважаючи на стаж роботи, в порядку черговості може бути присвоєно класний чин не вище юриста 1-го класу. При цьому, з урахуванням проведеного реформування органів прокуратури, на працівників саме місцевих прокуратур та відділів покладено значний обсяг роботи з виконання конституційних функцій прокуратури.     

Можливість отримання чергового класного чину працівниками місцевої прокуратури на рівні молодшого радника юстиції позитивно вплине на забезпечення організаційної єдності та справедливості, спонукатиме прокурорів місцевих прокуратур до ефективного виконання покладених на них завдань.

Проектом постанови пропонується внести зміни у пункт 4 положення про класні чини працівників органів прокуратури України в наступній редакції.

«Працівникам органів прокуратури присвоюються відповідні даній посаді класні чини»:

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що до Верховної Ради внесли законопроект, яким передбачена кримінальна відповідальність за невизнання Криму частиною України.

Також ми писали, що проти кандидата в народні депутати актора «Юзіка» подано позов.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду