З’явився список відібраних кандидатів для обрання суддею ЄСПЛ від України

18:25, 26 июля 2019
25-26 липня проводилися співбесіди з кандидатами.
З’явився список відібраних кандидатів для обрання суддею ЄСПЛ від України
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

25–26 липня Комісія для проведення конкурсу з добору кандидатів для обрання суддею Європейського суду з прав людини від України провела співбесіди з кандидатами, які були допущені до конкурсу та взяли участь у тестуванні щодо визначення рівня володіння офіційними мовами Ради Європи.

Члени Комісії відзначають надзвичайно високий рівень професійної компетентності усіх учасників конкурсу, їх ґрунтовні знання положень Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, протоколів до неї, практики Європейського суду з прав людини та національного законодавства.

Фаховість, високі моральні і доброчесні якості кандидатів, належний рівень володіння офіційними мовами Ради Європи, що засвідчено результатами тестування, проведеного Міністерством закордонних справ України, поставили Комісію в ситуацію надзвичайно складного вибору. Члени Комісії дякують усім кандидатам за виявлену толерантність та коректність у спілкуванні.

Відповідно до пункту 10 Положення про проведення конкурсу, затвердженого Указом Президента України від 10 червня 2019 року № 356, та з урахуванням вимог резолюцій і рекомендацій Парламентської Асамблеї Ради Європи Комісія шляхом відкритого голосування ухвалила рішення рекомендувати таких трьох кандидатів для обрання суддею Європейського суду з прав людини від України (в алфавітному порядку):

    Бойченко Олена Віталіївна, адвокат

    Гнатовський Микола Миколайович, президент Європейського комітету із запобігання катуванням, нелюдському або такому, що принижує людську гідність, поводженню або покаранню

    Пушкар Павло Валентинович, начальник відділу департаменту виконання рішень Європейського суду з прав людини Генерального директорату з прав людини та верховенства права Ради Європи.

Список відібраних кандидатів надіслано до Міністерства закордонних справ України для подальшого внесення в установленому порядку до Ради Європи.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва